Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 06. 14:45 | László Márta

Oscar-díjas a magyar kézműves csoki

Magyar kézműves csokoládé nyert idén a gasztronómiai Oscaron. A nemzetközi versenyen tavaly a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra fagylaltjait, idén csokoládéját választották a világ élvonalába.

 

Sós-karamellás mogyorós trüffellel nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awards-on. Bonbonokkal és csokoládékkal az utóbbi három évben tizenöt nemzetközi díjjal gazdagodtak. Tavaly először neveztek fagylalttal, idén a frissen kikísérletezett csokoládéjuk nyerte el legjobban a zsűri tetszését.

Trüffel, Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

Az eredményhirdetésen a bírák kiemelték, a díjazott trüffelben mennyire harmonikus a töltelék krémessége és a karamellizált mogyoró darabok ropogóssága. Fényűzőként jellemezték a csokoládé aromáját és gazdag kakaótartalmát. Fenséges csemege mindenkinek!

Fűszeres trüffel tortácska
Csokifüggőknek tuti, hogy a legjobb választás, ettől biztosan helyreáll a jókedved és a csoki szinted. Készítsd el most!!

– Idén sós karamellával és csonthéjas termékekkel kísérleteztem, így jelent meg a csokoládéban a sós karamell, fagylaltban pedig a pisztácia. Munkám során mindig az újításra törekszem, miközben megtartom a bevált recepteket. A jól sikerült bonbonokat általában fagylaltként is elkészítem, így jött létre idén legnépszerűbb fagylaltunk, a pisztácia – sós karamella. Most is nagyon örülünk a díjnak és a zsűri értékelésének, aki a luxus érzetét fedezte fel a nyertes termékben – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje, aki társával, Csomor Tamással tavaly üzletet is nyitott a Király utcában.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjaként emlegetnek világszerte. 2018-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig. Séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól júliusig kóstolta, és értékelte a nevezett termékeket. A 12 634 pályamunkából csupán 192 termék nyerte el a legmagasabb minősítést! A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztóknak mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.

Szívből gratulálunk!

 

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!