Facebook hozzászólás
486

Most nagy durranás jön!

Június második szombatja a pezsgőrajongók piros betűs ünnepe lesz! A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón Magyarországon még sosem látott buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek. Nem csupán a kóstolható tételek száma, de azok változatossága és minősége is lenyűgöző: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat 2017. június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben a nagy kóstolón.

Sokszínű hazai kínálat

A hazai kínálatban a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert.

Pezsgő pukkan, Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló
Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

A Garamvári Pincészet standján 7 különböző pezsgőt kínálnak, közte 100%-ban hárslevelűből készült különlegességet is.  A nagyok igazán nagy durranással készülnek: a Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők – maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

Egyedülálló külföldi választék

Óda az ősi magyar fajtákhoz
Jó terület, adottság, alázat – ez a három dolog kell az igazi jó bor elkészítéséhez – állította Szentesi József borász a Wineglass Sajtóklub tájékoztatóján. Hallagtóként és kóstolóként hozzátenném az elbűvölő humort, a kísérletező kedvet, a tiszta hitet és a végtelen szerénységet.

A Winelovers a külföldi vonalra is ráerősít: több mint 40 nemzetközi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők, így a prosecco, a cava, a crémant és újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de fedezhetnek fel új stílusokat és márkákat is. Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland, Argentína pezsgői… csupa izgalmas utazásra csábító lehetőség. És ha már pezsgő, akkor természetesen champagne: a Cha mpagne Teremben negyven különböző tételt – köztük akár az ikonikus Dom Pérignon-t – kóstolhatnak térítés ellenében a világ legkifinomultabb italának szerelmesei.

Pezsgőkóstoló, Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló
Pezsgőkóstoló, Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

A francia champagne-ok egyik legkomolyabb kihívója az angol pezsgő lehet. A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgőt lesz elérhető, amely már világszerte meghódította a pezsgőrajongókat és kivívta a borszakértők elismerését is.

Exkluzív champagne mesterkurzus

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: dr. Fiáth Attila MW aspiráns vezetésével 9 ház 9 különböző évjáratból érkező champagne-át kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolósor több szempontból is egyedülálló. Ezen a délutánon a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva. A megalapozott szakmai tudással és biztos ízléssel összeállított kóstolósor minden kortyban valódi élményt ígér. Az előadó személye pedig garancia arra, hogy nem csupán tanulságos, de élvezetes és feledhetetlen másfél óra vár a vendégekre.

Pezsgős parafadugó, Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló
Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

Természetesen a szervezők a kulináris élvezetekről is gondoskodtak: a gasztronómiai kiállítók változatos ízekkel kísérik a milliónyi buborékot.

– Hazánkban még soha, sehol nem volt lehetőség egyetlen helyen ennyi kiváló hazai és nemzetközi pezsgőt kóstolni. Köszönöm a hazai pincészeteknek és kereskedő partnereinknek, hogy az ő közreműködésükkel ennyi szép tételt tudunk bemutatni a nagyközönségnek – mondta Tábor István, a rendezvényt szervező Winelovers tulajdonosa.

Kisasszony drága, malária ellen is igyon pezsgőt!
XIV. Lajos kedvenc itala volt a pezsgő, ő vezette be a pezsgős reggeliket is az udvarban. Nem véletlen, hogy az ital hamarosan a legfelső rétegek egyik kedvelt nedűjévé vált. Manapság sok szállodában kínálnak pezsgőt a reggelihez, szilveszterkor meg pláne! Nálunk is komoly hagyománya van a pezsgőkészítésnek, de mit értünk klasszikus champagne-i eljárás alatt a pezsgők esetében? Most ez is kiderül!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!