Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 02. 12:00 | PP-Eletforma

Jön a Sütnicake – a IV. Sütemény- és Tortafesztivál

Már hét elején lehet – és érdemes is – megtervezni a hétvégi programot. A gasztroprogramok között az egyik legérdekesebb a sütemény- és tortafesztivál lesz Budapesten. Mi biztosan ott leszünk!

Sütnicake Tortafesztivál, Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

Idén új helyszínen, elegánsabb környezetben, számos tortadíszítési, sütemény és csoki készítő előadással, gyermekprogramokkal várják a családokat és az érdeklődőket a  IV. Sütemény- és Tortafesztiválra, ahol lélegzetelállító desszertkülönlegességek lesznek megtekinthetőek és kóstolhatóak október első hétvégéjén. Ebben az évben a nők és a filmek a témája a torta design versenynek és kiállításnak, így a versenyzők tortába öntik többek között Marilyn Monroe, Harrison Ford színészeket, de marcipánból elkészítik a Trónok Harca és a Shrek szereplőit is.

A hazai gasztronómia nagyjai is előadásokat tartanak a fesztiválon, így találkozhatnak a látogatók Bernáth József séffel, aki előadása mellett új könyvét is dedikálja, de két olyan cukrász is bemutatót tart,aki a legutóbbi nemzetközi cukrász olimpián dobogós helyezést ért el.
Egészséges bűnbeesés címmel első alkalommal csatlakozik a programhoz az egészségtudatos életmódot követőknek, diétázoknak, ételallergiásoknak kedvező szekció.
Cukrászdákat, alapanyag gyártókat, dietetikusokat mutatnak be majd az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében. Természetesen a gyermekprogramok sem maradhatnak el, így amíg a szülők kóstolnak, a gyermekek tortát készíthetnek gyurmából, rajzolhatnak és kreatív társasjátékokon vehetnek részt.

Egy biztos, aki október első hétvégéjén ellátogat a Gellért Hotelbe, feledhetetlen ízélményekben és kulináris élvezetkben részesül majd a IV. Sütemény – és Tortafesztiválon október 7-8-án.

Mascarponés, gyümölcsös torta, Kép: Salamon Csilla

Kép: Salamon Csilla

 

 

Ezzel a tortával valószínűleg nem fognak találkozni a tortafesztivál látogatói, bár véleményünk szerint ott lenne a helye. Ha megnéznéd, hogyan készül, kattints a fotóra!

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!