Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 13. 17:00 | László Márta

Hogy jobban csússzon!

A sör összehoz. Mert hogyan is csúszhatna a legjobban ez a nemes ital, mint finom falatkákkal párosítva?! A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt éves rendezvénysorozata, a Sör mi több ismét keresi az ország legjobb sörkorcsolyáit – idén először amatőr konyhaművészek jelentkezését is várják!

A sör és a gasztronómia kapcsolatát erősítő Sör mi több az innováció jegyében és a megszokott pogácsa-virsli-földimogyoró trión túllépve idén is keresi Magyxarország legjobb sörkorcsolyáit: a Sör Világnapján hirdették meg a Magyarország Legjobb Sörkorcsolyája 2017 elnevezésű pályázatot.

Sörkorcsolya verseny, Kép: Sör mi több

Fantasztikus sörkorcsolyák kedvcsinálónak, Kép: Sör mi több

– A HORECA és gasztronómiai szakembereknek hirdetett pályázatunkban a tavalyihoz hasonlóan három kategóriában, búza, láger és barna sörökhöz társítva várjuk a sörkorcsolyák fényképes receptjeit. Egy éve 49 pályamű volt, ezt szeretnénk most túlszárnyalni. Idén a sörkedvelők kreativitására is kíváncsiak vagyunk, hiszen a célunk elsősorban az, hogy a lehető legegyszerűbb alapanyagok felhasználásával, otthoni körülmények között is megalkotható falatkákat ismerhessünk meg.

A Sör mi többről
A Magyar Sörgyártók Szövetségének célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a hazai fogyasztók asztalán. A szövetség kiemelt eseménysorozata, a Sör mi több elkötelezett amellett, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt.

Olyanokat, amelyeket bármikor és gyorsan el tudunk készíteni például egy baráti sörözéshez – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A részvételi feltételekről és szabályzatról bővebben az Sör mi több honlapján, illetve Facebook oldalán olvashatnak. Egy személy, szervezet vagy cég több sörkorcsolyával is versenyezhet. A nagyközönség pályaműveit szeptember 5. és 12. között közönségszavazással bírálják el; a győztesek értékes sörös nyereményekkel gazdagodhatnak. A HORECA és gasztronómiai szakembereknek kiírt versenyben szakértő zsűri szavaz a pályaművekről és a három kiírt kategória győzteseinek szeptember 14-én, ünnepélyes keretek között adják át a díjakat.

Kedvcsinálóként megígérem, hogy rövidesen megmutatom Nektek a Sör mi több három remek és egyszerűen elkészíthető sörkorcsolyájának receptjét! Addig is itt az egyik tavalyi fonomság!

Citrusos pohárdesszert sörkísérőnek
Gyakran gondolják, hogy csak édes, nehéz, magas alkoholtartalmú sörökhöz lehet megfelelő desszertet kínálni. A nagy nyári melegben egy könnyű, citrusos, üdítően friss bajor stílusú búzasörhöz is készíthetünk csábító édességet, csak a megfelelő ízeket kell összeválogatnunk – olvashatjuk a Sörmitöbb oldalán, ahol az idei legjobb sörkorcsolyák receptjeit is megtalálhatjuk. Azt már én teszem hozzá, hogy nem kell feltétlenül nagy melegnek lennie, bármikor jó!

 

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!