Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 03. 10:45 | László Márta

Csapra magyar!

A világ több mint 100 országában minden év augusztusának első péntekén arra bátorítják a sörkedvelőket, hogy próbáljanak ki egy sörös újdonságot. A hazai sörösök az idén csapolt sörrel ünnepelnek. 

Tavaly 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon, ennek majd 10%-át tette ki a csapolt sör.

– Mindig fontos volt számunkra, de a 2018-as sörszezonban főszereplővé lép elő a csapolt sör. Ennek jegyében a Kraft Sör Egyesülettel közösen elindítottuk Csapramagyar kezdeményezésünket, melynek célja, hogy a csapolt sör méltó helyre kerüljön a hazai sörkultúrában – mutatott rá Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Sörök talpas pohárban, Kép: Magyar Sörszövetség

Kép: Magyar Sörszövetség

A nemzetközi sörünnep gondolata a kaliforniai Santa Cruzból indult világhódító útjára. A világnap célja, hogy összehozza a sört szerető baráti közösségeket, és egyesítse a sörbarát nemzeteket a sör zászlaja alatt. Ezen a napon azokat is ünneplik, akik szakértelmükkel és mindennapos hivatásukkal állnak a sörcsap túlsó oldalán.

– Idén első ízben a Csapramagyar csapos gyakornoki programunkkal igyekeztünk fiatalokat megszólítani, és közel hozni a csapolt sörök világához, magázoz a sörcsapoláshoz. A programra olyan sörrajongók jelentkezését vártuk, akik számára nem teljesen idegen a pultos élet. A kiválasztott öt fiatal hat témában mélyülhetett el a söralapanyagok ismeretétől a sörhab típusok megkülönböztetéséig. 2018 legjobb csapos gyakornoka a 22 éves, nyíregyházi, kurátornak tanuló Simon Eszter lett – árulta el Schillinger Attila.

Szexi, ha egy nő sört iszik
Tízből nyolcan legalább heti rendszerességgel söröznek a Belvárosi Sörfesztivál szervezőinek felmérése szerint A legszívesebben Palvin Barbival vagy Nagy Feróval ülnénk le egy sör mellé. Megdőlt a férfias ital sztereotípia: tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő sört iszik, és a randik kísérőitalának is előszeretettel választjuk a folyékony kenyeret.

 

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!