Facebook hozzászólás
464

A csokoládé húsvétkor sem vicc

Egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű csokoládék kerülnek tavasszal elénk, milyen csokival örvendeztetjük meg húsvétkor gyermekeinket, unokáinkat. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy felfedezzük a hazai manufaktúrák kínálatát! Tartsuk szem előtt, hogy a családnak nem minél több csokoládéra van szüksége, hanem minél magasabb minőségűre.

Demeter Chocolate húsvét, Kép: Demeter Chocolate
Kép: Demeter Chocolate

A Demeter Chocolate húsvéti kínálatában a nyuszikkal, tojásokkal gazdagon díszített táblás tej-, ét- és fehér csokoládék, a tavaszi dekorációkban bővelkedő csokinyalókák mellett, színes fóliába csomagolt, minőségi tejcsokoládéból készített nyulak és színes cukorba mártott, egyedileg díszített csokoládétojások is helyt kapnak.

A rendkívül mutatós üreges csokoládétojásokon kívül, a Demeter Chocolate töltött tojásokkal is készül a tömör élvezetet kedvelő vásárolói számára. A – tavaszi ízvilágnak megfelelő – töltelékkel ellátott étcsokoládé tojások között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az epres, a málnás és a lime-os töltelékű csokoládétojások mellett természetesen a klasszikus trüffel krémes tojások is helyet kaptak a tavaszi díszdobozokban.

A Demeter Chocolate izgalmas tavaszi szortimenttel jelentkezik. A tavaszi időszakot már az új díszdobozos csokoládék jellemzik. A finom mintájú, visszafogott, elegáns külső jól tükrözi a doboz belsejében lévő minőséget. A díszdobozban számtalan ízzel találkozhatnak a vásárlók, elsősorban a tavaszi szezon sztárjaival, a levendulás, epres-citromfüves, meggyes-kardamomos és a – már nyárral kacérkodó – mojito ízesítésű bonbonokkal.

Húsvéti népszokások
A húsvét ünnepe szorosan kapcsolódik a tavasz kezdetéhez, és a termékenységgel összefonódó népszokásokhoz. E hagyományok jelentős része nem épül be a keresztény vallás ünnepi rítusaiba, hanem azzal párhuzamosan, mint a falusi közösségek ünnepi szokásai maradtak fenn. A húsvétot megelőző farsangi időszak mulatságai a tél legyőzését, a tavasz megérkeztét ünneplik. Európa-szerte elterjedt szokás a telet jelképező szalmabábu elpusztítása, elégetése vagy vízbe fojtása.

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!