Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 07. 14:00 | Kandikó Éva

Reggelizz, mint egy király!

Azt már mindenki fejből tudja, hogy reggelizni nagyon fontos, ideje, hogy az ismereteket a gyakorlatba is átültessük. Jó lenne, ha egyre inkább átvennénk a mediterrán országok szokásait, és ráérősen reggeliznénk, mellőzve az adalékanyagokkal dúsított bolti ételeket.

Reggeli a Damniczkiban, Kép: Terei-Vígh Krisztina

Kép: Terei-Vígh Krisztina

Ezeknek a vágyálmoknak ad megfelelő teret a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra, mely a nyitás óta eltelt egy évben megmutatta, hogy fagylalt, sütemény és kávé terén nem ismer kompromisszumokat, a legjobbat kívánja adni a vendégei számára.

A nyári időszak állandó kínálatában lévő 48 fagylaltja, a szezonális monodesszertek és sütemények, valamint a csúcsminőségű kávék mellett, mostantól széles péksütemény választékkal, igazi franciás reggeli kínálattal is várja a hozzá érkező vendégeket.

A péksüteményeket a The Mill kézműves pékség készíti a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra részére. A kizárólag prémium minőségű alapanyagokkal dolgozó, mesterséges adalékoktól mentes péksüteményeket előállító The Mill pékmestere, Markovics Gergely könnyen megtalálta a Damniczkira jellemző stílust, így a cukrászda kínálatába tökéletesen illeszkedő, egyedi hangvételű, minőségi péksütemények várják a reggelizni vágyókat.

A tökéletes francia reggeli: kávé és péksütemény

Az igazi franciás reggeli élményéhez hozzájárulnak a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok is. A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra kávékínálatában megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület-szelektált kávé és a baristák a filterkávé készítés világában szintén otthonosan mozognak.

Előtérben a szezonalitás

A manufaktúra elkötelezett híve a szezonalitásnak, a fagylaltpultban már jelenleg is 24 féle szorbet és tejes fagylalt található. A kedvelt klasszikusok – vörösboros málna, gyömbéres maláta, sós vajas kukorica – mellett számtalan újdonság is fellelhető a pultban, ilyen többek között a szomolyai fekete cseresznye szorbet vagy a tavasz sztárja, a mascarponés medvehagyma.

Természetesen a fagylaltok mellett a desszertválaszték is az évszaknak megfelelően változik, a  péksütemény-kínálat szintén ennek megfelelően alakul, a húsvéti időszakban a kedvenc kávénk mellé medvehagymás, sonkás, tormás péksüteményt is választhatunk.

A magam részéről személyes kedvencem a meggyes-túrós táska, ami azért is nagy szó, mert egyébként ki nem állhatom a túrós táskát. Hogy miért? Mert eddig nem ettem igazán finomat. De most a Markovics Gergely kreálta darabért bármikor átutaznám keresztbe-kasul a várost. A rengeteg bio túró, amit Gergő elrejt a batyuban, csodálatosan van ízesítve, a meggy pedig igazi gyöngyszem ebben a csupa vaj, csupa réteg túrós táskában. Említést kell még tennem a túrós pogácsáról, ami szintén valószínűleg a kiváló minőségű túrónak köszönheti, hogy lenyűgözőre sikerült.

Reggeli a Damniczkinál, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

 

 

 

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!