Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 17. 15:00 | László Márta

Harmónia, összetettség, kulináris élmény – a Ritz megér egy estet!

Hagyomány már, hogy az ország legjobb éttermei nálunk mutatják be először új étlapjukat, kínálatukat. Most a The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen jelentkezik megújult menüvel az őszi-téli szezonra. Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az időszakra jellemző alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönségnek, illetve a városba látogató turistáknak.

Olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg A The Ritz-Carlton, Budapest épületében található étterem, melyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokra támaszkodva, egy kis csavarral kelnek életre. Ezt az egyedi kulináris élmény a legnagyobb gondossággal és szakértelemmel összeállított italválogatás tesz tökéletessé.

Glasszírozott vaddisznó pofa, Kép: Deák St. Kitchen

Glasszírozott vaddisznó pofa, Kép: Deák St. Kitchen

A Deák St. Kitchen új ételkínálata a fogások széles választékát tárja a vendégek elé, hiszen a megújult menüben megtalálhatóak a könnyű, zöldséges fogások és a gazdag húsételek egyaránt.

Borjúpaprikás, Kép: Deák-St. Kitchen

Borjúpaprikás, Kép: Deák-St. Kitchen

Az érdeklődők többek között olyan fogásokat kóstolhatnak, mint a glasszírozott vaddisznó pofa csicsóka pürével és házi készítésű gnocchival, a sült szárnytöves csirkemell vagy a ropogós sertés császár és szűz, amelyeket olyan köretek egészítenek ki, mint a cékla, a sütőtök vagy az erdei gombák. Mindezek mellett a vendégek megtalálhatják kedvenceiket az étterem széleskörű street food és grill választékában  is.

Házi vargabéles, Kép: Deák St. Kitchen

Házi vargabéles, Kép: Deák St. Kitchen

Az új őszi/téli fogások mellett az idelátogatók belekóstolhatnak a Deák St. Kitchen frissen bemutatott bor- és koktélkínálatába, megidézve az őszi színek és illatok mellett a közelgő ünnepek hangulatát is.

– A Deák St. Kitchen egész csapata izgalommal várja a megújult menüsor bemutatását. Számunkra kiemelt fontosságú, hogy idényjellegű, hazai, mindig ugyanolyan kiváló minőségű alapanyagokat használjunk ételeinkhez. Az idei menü sokkal összetettebb, mint az előző években, több textúrával is dolgoztunk. A menüsor egészével kapcsolatban a harmóniára törekedtünk, mind a színek, mind a tálalás, mind a borpárosítás tekintetében – mondta Sugár Róbert, a Deák St. Kitchen séfje.

Varga Dániel borkínálata, Kép: Deák St. Kitchen

Varga Dániel borkínálata, Kép: Deák St. Kitchen

– A letisztultság, az egyéni karakter és a borászok különböző megismételhetetlen stílusa szezonalitással fűszerezve inspirált az új borlap megalkotásához.

Tolna gyöngye – Mezőföld konyhája
Mezőföldi halászlé, fácánleves fás galuskával, bátai csirkemell, friss salátaágyon, zöldfűszeres joghurttal… Ez csak néhány fogás a bikácsi Zichy Park Hotel étlapjáról.

A bor szerelmeseinek egy egyedi szervírozási módot találtam ki, mellyel négy különböző típusú magyar bort kóstolhatnak, melyhez sajtot és sonkát tálalunk fel – mondta Varga Dániel, a Deák St. Kitchen sommelier-je.

Jó étvágyat, jó szórakozást!

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!