Facebook hozzászólás
2 367

Alapreceptek: a kevert tészta

Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Lássuk is az elsőt, a kevert tésztát!

 

Kevert sütemény, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

1 bögre: 200 ml

25 dkg puha vajat 1 bögre cukorral addig keverünk, amíg a massza kifehéredik, krémessé válik. Ez robotgéppel lehet 5-6 perc, függően a gépünk teljesítményétől. Kézi keverés esetén 10-12 percbe is beletelik. Egyenként belekeverünk 4 tojást. 2 bögre lisztet összekeverünk fél teáskanál sütőporral, és hozzákeverjük a tojásos, vajas masszába.

Ez a mennyiség egy 26 cm átmérőjű tortaformához elég.

Az alapreceptet variálhatjuk különböző fűszerekkel, fahéjjal, vaníliával, citrus héjakkal, mogyoróval vagy csokoládéval.

TIPP: Lehetőleg minden hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen. A lisztet csak rövid ideig keverjük a vajas-cukros masszához, hogy a tészta ne nehezüljön el. Összekeverés után ne hagyjuk állni a tésztát – a sütőpor azonnal dolgozni kezd, amint nedvesség éri -, hanem azonnal süssük meg.

Bögrés mákos, a legnagyobb családi kedvenc
Az egyik legeslegjobb kevert sütemény a repertoáromból. Nem kell hozzá egy mérőedénynél és egy keverőtálnál több, a ráfordított munkaidő 5 perc, a sütési idő 30-35 perc, és kész.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!