Facebook hozzászólás
853

5+1 tipp a tökéletes karácsonyi menühöz

Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak elég időt a főzésre, és teljesen kimerülve tálalják a végeredményt. Sztana Ferenc, a Zala Springs Golf Resort séfje ezúttal 5+1 tippel, valamint egy gondosan összeállított menüsorral segít megkönnyíteni a karácsonyi készülődést.

  1. A kevesebb több!

Mielőtt hosszú menüsorokban kezdünk gondolkozni, érdemes jól átgondolni, hogy mi az, amit biztonsággal s jól el tudunk készíteni. Maximum három-négy fogásban gondolkozzunk!

Karácsonyi asztal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

       2. A minőség mindenek felett

Figyeljünk inkább az alapanyagok jó megválasztására, finom ételt csak kiváló minőségű alapanyagból lehet készíteni. Mielőtt menütervezésbe fognánk, menjünk ki a piacra, és nézzük meg, milyen alapanyagok állnak rendelkezésünkre.

       3. Előkészületek és idő

Készítsünk magunknak egy időtáblázatot az alapanyagok beszerzésétől egészen a tálalásig, hiszen egy profi konyhában is egy-egy komolyabb menü készítésénél ilyet használnak a séfek. Gondoljuk át, miket tudunk előkészíteni, hogy ne mindent egy napon kelljen megcsinálni.

       4. Hagyományok

Minden család életében megvannak a jól bevált hagyományos családi ételek és receptek, az ünnepi vacsorának nem kell formabontónak lennie, azonban nyugodtan belecsempészhetünk a menünkbe egy-egy oda illő új alapanyagot vagy feldobhatjuk kreatív tálalással.

Már ketyeg a karácsonyi vekker
Ki ne ismerné az érzést, amikor az ünnepi készületek alatt minden egyszerre a nyakunkba szakad? Takarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, és ha ez még mind nem lenne elég, ott az év végi hajtás a munkahelyen. Ha nem figyelünk oda, a rengeteg elvégzendő feladat felemészt bennünket, és mire eljönne az ünnep, az el nem végzett teendők miatt stresszesen állunk majd a fa alatt. Ennek azonban nem kell törvényszerűen így történnie. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít abban, hogyan érdemes 3 lépésben letenni a munkát, és nyugalomban eltölteni az ünnepeket.

      5. A desszert

Nincsen karácsony fahéj, szegfűszeg, kandírozott gyümölcsök, dió, mák és kardamom nélkül. A stollen kalács remek édesség ahhoz, hogy személyessé varázsoljuk a vacsora utolsó fogását, Vendégeink ízlésére készíthetjük el a sokféle aszalt gyümölcsnek köszönhetően.

      + 1 tipp

Az ételek mellett ne feledkezzünk el az italokról sem. Még a legjobb karácsonyi ételt is meg lehet koronázni egy jó pohár borral. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen bort válasszunk, nyugodtan felkereshetünk egy szaküzletet, vigyük magunkkal a menüsorunkat, így a szakértő biztosan a legjobb bort tudja kínálni.

Ha még nincs ötlete az ünnepi menüre, használja bátran Sztana Ferenc, a Zala Springs Golf Resort séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is. Figyeld oldalainkat, rövidesen a recepteket is itt olvashatod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!