2016. január 16. 11:00 | PP-Eletforma
kulcsszavak:

HÁZI PRAKTIKA

Szőrszálhasogató kisokos

Képzeld el, hogy életed legelső salsa óráján vagy! Táncpartnerként megkapod a dögös kubai tánctanárt. Örömünk nem lehetne nagyobb, ám akkor eszünkbe jut, hogy elfelejtettük leborotválni a hónaljunkat… Na ne!

 

Rózsaszín női borotva, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Borotva vs. IPL szőrtelenítés

Az efféle szőrtelenítési katasztrófák elkerülésének érdekében igyekszünk mindent megtenni. A zavaró szőrszálak eltüntetésére használatos hagyományos eszközök tárháza elég széles (pl. borotva, gyanta, epilátor), csak az a baj, hogy hosszú távra ezek nem nyújtanak megoldást. Ráadásul legtöbbször fájdalmasak, és még ki is pattoghatunk tőlük. Nem véletlen, hogy egyre élénkebb érdeklődés támadt a tartós IPL szőrtelenítési eljárások iránt. Az IPL- (villanófény, intenzív pulzáló fény) eljárás ugyanis képes arra, hogy meggátolja a szőrök újbóli kinövését, így egy teljes szőrtelenítési kúra végeztével hatására évekig szőrtelen marad a kezelt bőrfelület.

Fájdalommentes IPL szőrtelenítés

Az IPL további előnye – a tartósság mellett -, hogy fájdalommentesen dolgozik, amiért imába foglaljuk a nevét. Ha sírtál már gyantázás után, vagy szenvedtél már bőrirritációtól, akkor tudod, hogy a fájdalommentesség miért olyan NAGY SZÓ. Az IPL villanófénye szerencsére csupán 5 mm-ig hatol le, ezért maximum egy kisebb, pillanatnyi tűszúrás érzést lehet tapasztalni kezelés közben, de ezt még az alacsonyabb fájdalomküszöbbel rendelkezők sem neveznék fájdalmasnak vagy kellemetlennek.

Szalon vs. otthoni IPL szőrtelenítés

Igen ám, csak a szalonok az efféle IPL kezeléseket általában horribilis áron adják, illetve ellenük szól az is, hogy hajlamosak vagyunk kényelmetlenül érezni magunkat egy kozmetikai szalonban, főleg, ha pl. intim szőrtelenítésről van szó. Szerencsére vannak direkt otthoni használatra kifejlesztett IPL szőrtelenítő gépek, melyek évek óta ostromolják és mára már magabiztosan meghódították a tartós és kényelmes szőrtelenítés piacát. Népszerűségük egyik oka, hogy egy otthoni IPL szőrtelenítő készülék kiváló lehetőséget nyújt a hatékony, ugyanakkor diszkrét tartós IPL szőrtelenítésre.

Férfi felsőtest, baloldala szőrös, a jobb szőrtelen, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

 

Shopping guide: 3 tuti tipp

Ha megtetszett az otthoni IPL szőrtelenítő készülék gondolata, akkor a vásárlás előtt érdemes tudni az alábbiakat:

  1. Egy ember teljes testes, tartós szőrtelenítéséhez kb. 12.000-13.000 villanás szükséges. Tehát, ha például többen is szeretnék használni az otthoni IPL szőrtelenítő készüléket családi vagy baráti körön belül, akkor érdemes több 10.000-es villanásszámmal rendelkező készüléket választani, hiszen ennyi villanásszám kell az extra kiadások (pl.: drága pótizzók) nélküli használathoz.
  2. Az otthoni IPL szőrtelenítő készülékek kisebb energiamennyiséget használnak, mint a szépségszalonokban használt nagy gépek, hiszen bizonyos energiaszint felett az otthoni használat veszélyes volna, pl. a folyamatos hűtés nélkül a bőr megégne. 5-6 J/cm2 az a maximális IPL energiaszint, amelyet otthoni körülmények között még biztonságosan alkalmazni lehet.
  3. Nem mindegyik otthoni IPL készülék alkalmazható az intim területeken vagy az arcon, valamint férfiak esetében. Emiatt vásárlás előtt érdemes megnézni az adott készülékkel kezelhető testrészek listáját, illetve, hogy a gyártó cég ajánlja-e mindkét nem számára a kinézett gép használatát?

Tehát jó hír, hogy a tartós IPL szőrtelenítés modern vívmányával végre megnyerhetjük a háborút az idegtépő szőrszálak ellen, egy otthoni IPL géppel pedig elkerülhetjük például a pironkodást a szépségszalonban és a macerás időpont-egyeztetést. (Forrás: www.vitaminsziget.com)

A XXI. századi szőrtelenítési módszerről itt tudhatsz meg többet! Azt is megmutatjuk, hogy Muri Enikő is szőrtelenítéssel készül az esküvőjére.