2011. január 14. 19:05 | PP-Eletforma
kulcsszavak:

HATÁSOS ALAKFORMÁLÁS

Csodás hátsót akarsz? Akkor tedd ezt!

Ha nem ül elég biztosan a kerékpáron, és tart az autóktól, ha nem szereti a benzingőzt, és az időjárás viszontagságait is nehezen tűri, ráadásul van néhány kiló súlyfeleslege, a spinninget ajánljuk.

A spinninghez nem kell kerékpáros előképzettség, nem kell várni arra, hogy újra nyeregbe pattanhasson az ember. A nők azért kedvelik, mert nem csupán a combokat, a feneket, a vádlit, hanem az egész testet megmozgatja – magyarázta lelkesen Rostislav Cada cseh oktató.

A szobakerékpárhoz hasonló bringát és egyben az új edzésmódot Johnny Goldberg triatlon-versenyző fejlesztette ki néhány évvel ezelőtt.

A spinning egy zenés, csoportos szobakerékpár-edzés, egyesíti a kerékpározás és az aerobik előnyeit.

A testedzés fontos eleme a zene és a víz.

A 45 perces foglalkozás alatt a különböző gyakorlatokat edzői utasításokat követve végzik a csoport tagjai.

A program változatos, a bemelegítésül szolgáló első néhány perces, kis ellenállású és közepes fordulatszámú pedálozás után nagy sebességű sprintek, közepes sebességű gyaloglás és lassú fordulatszámú hegymászás váltja egymást.

Kerékpározni ülve és állva kell, a súlypont áthelyezésével, karhajlítás variációkkal és karkombinációkkal is tarkítható.

– A sportolás alatt patakokban dől a víz mindenkiről, ezért spinning előtt "be kell tankolni".

A kerékpáron a palacktároló rekesz sem maradhat üresen, folyamatosan pótolni kell a vízveszteséget, legmegfelelőbb az enyhén dúsított ásványvíz – ismertette a tudnivalókat az edző, majd hozzáfűzte: nem kell tartani a combok megnagyobbodásától.

Nem vastagodik meg a lábizomzat sem, ellenben a farizomzat csodás formákat vehet fel!

A spinning előnyei

testi és lelki jó közérzetet biztosít

hatékonyan megdolgoztatja a szív- és keringési rendszert

kíméli az ízületeket, kortól, súlytól függetlenül

45 perc alatt 800 kalória ég el

Próbálják ki!