Zwack Múzeum és Látogatóközpont a hétvégén. Olyan remek idegenvezetőink voltak, mint Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, és Magyarország egyik legismertebb zenekarának, a Halott Pénznek a tagjai.     " name="description" /> Zwack Múzeum és Látogatóközpont a hétvégén. Olyan remek idegenvezetőink voltak, mint Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, és Magyarország egyik legismertebb zenekarának, a Halott Pénznek a tagjai.     " />

PINCEPARTI

Neked is az Unicum a gyengéd?

Először invitált rendhagyó, karácsonyi tárlatvezetésre a Zwack Múzeum és Látogatóközpont a hétvégén. Olyan remek idegenvezetőink voltak, mint Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, és Magyarország egyik legismertebb zenekarának, a Halott Pénznek a tagjai.     
Zwack Péter üzenete, Kép: László Márta

Zwack Péter üzenete, Kép: László Márta

“A titkot nem, de a sikertörténetet szívesen megosztom Önökkel

Zwack Péter”

 

 

 

 

227 éve őrzi a Zwack család az Unicum titkát, és 125 éve áll a gyár a budapesti Dandár utcában. Ebben az emelkedett, de nagyon közvetlen hangulatban kezdődött a gyárlátogatás. Zwack Sándor és a Halott Pénz remek idegenvezetőnek bizonyult. Patinás falak között sétálhattunk, és gyönyörködhettünk az ipari műemlékekben, az egykori edényekben, a fantasztikus szárított gyógynövény-kollekcióban.

Gyógynövények között, Kép: László Márta

Gyógynövények között, Kép: László Márta

Óriási élményt jelentett a pincelátogatás. Hatalmas hordók között sétálhattunk, a legszembetűnőbb az a patikatisztaság volt!

Zwack Sándor indítja a kóstolót, Kép: László Márta

Zwack Sándor indítja a kóstolót, Kép: László Márta

Természetesen kóstolhattunk Unicumot, majd némi séta után Unicum Szilvát is – természetesen egyenesen a hordókból csapolva. A túrázóknak már egészen virágos kedve volt, mire megérkeztünk a nevezetes, 80 éves hordóhoz, amiben a prémium márkás Unicum Riservat érlelik.

A túra végén még beszélgethettünk, Kép: Berndt Gábor

A túra végén még beszélgethettünk, Kép: Berndt Gábor

Mint megtudtuk, ebből a fajtából több is volt a pincében. A második világháború idején azonban a szovjet katonák nemhogy megitták a készletet, de azt találták ki, hogy azokból a hordóból építenek pontonhidat a Dunán. Nem sikerült. A hordók pedig tönkre mentek.

A csodálatos pincelátogatás a Zwack Múzeum és Látogatóközpontban ért véget. Kedves kis bögrékből unicumos forralt bort kortyolhattunk. Igazi karácsonyi hangulatban! Ott valóban csak pozitívan lehet gondolkodni!

Ezt a különleges túrát kapta karácsonyra a férjem. Jó ötlet volt!

Hölgyek! Ajánlom figyelmetekbe!

Dívák és Fűszerek
Mitől lesz izgalmas egy előadóművész? Szerintünk a benne rejlő, csak rá jellemző „fűszertől”. És itt nem csak egy jellegzetes illatra gondolunk, hanem a belső fűszerre, a tűzre, ami hajtja őt. A Zwack Múzeum és Látogatóközpont szervezésében november 23-án indult Dívák és Fűszerek koncertsorozaton – ahol a művészet mellett az aromáké, a finom eleganciáé és természetesen az Unicumé a főszerep – a magyar zenei élet olyan karizmatikus dívái lépnek fel, mint Malek Andrea, Falusi Mariann vagy Szulák Andrea, az estek házigazdája pedig Bodrogi Éva művésznő lesz.