2017. április 21. 18:00 | Kandikó Éva
kulcsszavak:

EGYÜNK, IGYUNK!

Tavaszi gasztro programok

Ha majd eltűnik ez a kellemetlenül szeles, esős, már-már télies időjárás, és hogy eltűnik, az bizonyos, mert így nem maradhat, akkor ismét lesz kedvünk különböző fesztiválokon tölteni a hétvégéinket. Összeszedtük, hogy a közeljövőben merre érdemes elindulni.
Tavasz, Kép: PP archív

Kép: PP archív

2017. április 20-23. Barbecue Fesztivál 2017. Beer, Burger, Barbecue

Április 20-án harmadik alkalommal tárja szélesre kapuit a Beer, Burger, Barbecue Fesztivál. Nyisd meg velünk a tavaszt a legízletesebb barbecue ételekkel, legfinomabb hamburgerekkel, és a legjobban csúszó kézműves sörökkel! Csütörtöktől egészen vasárnapig vár Budapest egyik leghangulatosabb streetfood fesztiválja a Millenáris Parkban. Köztünk a helyed, ha egy-két  sör hatására remek dalszövegeket írsz, vagy ha megcsillogtatnád tudásod streetfood témakörben egy vicces verseny keretében. Sőt, utcazenész tehetségednek is teret adunk!

Részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-barbecue-fesztival.html

2017. április 20-23. Debreceni Mangalica Fesztivál 

Mangalica, Kép: Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete

Kép: Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete

Idén 8. alkalommal rendezünk Debrecenben fesztivált, a város szívében, a Nagytemplom előtti Kossuth téren. 2011-től felvállaltuk a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítunk számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is. A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

Rántásos rétes, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

 

2017. április 22. Tápiósági Rétes Fesztivál

Újra tekeredik a rétes Tápióságon, a V. Tápiósági Rétessütő és “Halat, mi jó falat” Fesztiválon! A most már hagyományosnak mondható eseményt ötödik alkalommal rendezik meg. Egész napos programok a gasztronómia jegyében, főételtől a desszertig. Ingyenes játszóház és ugrálóvár, kézműves foglalkozások és vásár. A nap folyamán ismét lehetőséget biztosítanak a vállalkozó kedvűeknek, és a rétesműhelyben bárki kipróbálhatja a rétestészta húzását. A versenyre benevezett csapatok, a Rétesműhely, és a Tápióság Pékség jóvoltából, az ide látogatókra több ezer szelet rétes fog várni.

2017. április 25-30. Szent György-hegyi Napok 2017. A bor és a gasztronómia ünnepe a Balaton-felvidéken

Helyszín: Tapolca, Kisapáti, Hegymagas, Raposka

Programok:
Április   25.  kedd:         Szent György- hegyi napok megnyitója és Borverseny
Április   26.  szerda:       Zarándokút,  Szent György-hegyi kápolna megtekintése
Április   27.  csütörtök:  Tapolcai ínyencrandevú borkedvelőknek
Április   28.  péntek:       Szakmai konferencia. A borverseny eredményhirdetés, aranyérmes borok kóstolása
Április   29.  szombat:    Borutak bejárása 9.00 órától Részvételi díj 5.000 Ft/fő
15.00 Gulyás László: Huncut mesék felnőtteknek Helyszín: Szent György pince
Április 30. vasárnap
9.00 Térzene, gyülekező a hegymagasi kulturház előtt
9.30 Felvonulás, körmenet a Lengyel Kápolnához
10.00 Pihenés a Szász pince előtt
10.30 Szabadtéri Szentmise, borszentelés

2017. április 28.-május 1. Pálinka és Mangalica Majális, Zalaegerszeg

Zala megye egyik legnépszerűbb és legnagyobb tömeget vonzó gasztronómiai rendezvénye, a Pálinka és Mangalica Majális, mely ötödik alkalommal kerül megrendezésre Zalaegerszeg belvárosában. Ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztivál. Gasztronómiai, kulturális, sport és zenei programok, kézműves vásár, vidámpark, játszóházak a Városi Sportcsarnok és Zala Plaza környékén.

2017. ápr. 28.,-május 1. Velencei tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, Agárd

Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a Velencei-tó turisztikai szezonnyitó fesztiválján, május első hétvégéjén, Agárdon! Portékás udvar, vásár, helyi termékek, régióbeli pálinkafőzdék, tó körüli pincészetek gazdag kínálata! Idén 10. alkalommal várja az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál. A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezi.  Részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-velencei-tavi-hal-vad-bor-palinkafesztival-gardony.html

Villányban ünnepelnek, 20 éves a Kopar
Az ünnepi alkalmak megkívánják, hogy ételeinket igazán jó borokkal kísérjük, mert a jó bor képes a jó ételt még magasabb régiókba emelni. A húsvét népszerű ételéhez, a bárányhoz dukál egy jófajta vörös bor, mi pedig egy híres magyar fajtát ajánlunk önöknek.