2016. november 06. 17:00 | Krajcsó Judit
kulcsszavak:

SZEX KÖZBEN

Megőrjít, amikor szex közben káromkodik…

Van, aki némán, néhányan csendesen, sokan beszédesen, és megint mások káromkodva szeretkeznek. Ez utóbbi miatt bizony érhet bennünket meglepetés, ha először bújunk valakivel ágyba. Téged izgatnak vagy zavarba hoznak szex közben a csúnya szavak?

Talán mindenkit ért már meglepetés, amikor az új párjával először bújt ágyba. Ilyenkor ugyanis nem csak a méretekre derül fény, hanem a szexuális-nyelvi szokásokra is. Azaz, hogy valaki csendben vagy hangosan szereti-e. No és ha hangosan, akkor milyen szavakat használ?

Van, aki ettől, és van, aki éppen ezért őrül meg…
Mindenki maga dönti el, hogy számára mi az elfogadható, ezért érdemes az első együttlét után leülni beszélgetni, többek közt a csúnya szavakról. Nyíltan mondjuk ki, minket mi zavar, és mi izgat, ha ezt nem tesszük meg, később akár a kapcsolatunk is rámehet.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Hogy miért fontos ez, elsősorban a nők számára?
Mert a szexológusok szerint a hölgyek ezen a téren átadják az irányítást a férfiaknak, így az erősebbik nem tagjának “beszédessége” vagy éppen “némasága” az, ami meghatározza mindkét fél szex közbeni viselkedését.

Egyes felmérések azt bizonyítják, hogy éppen a nők azok, akikre nagyobb hatással van az, ha az ágyban bizonyos testrészeket a nevükön nevezik, és szívesebben is használják a nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Persze nem szabad általánosítani, más hölgyeket (ám a felmérések szerint úgy tűnik, ők vannak kisebbségben) rendkívül zavarba hoz a vulgaritás.

Hogy mit tegyünk az ágyban, ha szeretnénk kipróbálni a “szövegelést”?
Először is mindenképpen beszélgessünk erről párunkkal, hiszen ha ő teljes mértékben elzárkózik a dolog elől, akkor nem szabad erőltetnünk. Kezdjünk átlagos szavakkal, mondjunk ilyeneket kedvesünknek a telefonban, hogy “alig várom, hogy hazaérj, és végigsimítsam a testedet!”. Ha így kellőképpen bemelegedtünk, kérjük meg, mondja el a másik, mit szeretne, hogyan kényeztessük. Nevezze nevén a dolgokat. És az utolsó lépés a vágy verbalizációja, vagyis mondjuk el nyíltan és őszintén, miről álmodozunk titokban.

Ehhez azonban már nagy bizalom is kell…

Hogyan csábítsuk el a férfit szavak nélkül?
Nem kell se szó, se beszéd. Elég egy jól irányzott kacér oldalpillantás, egy szabaddá tett csukló, egy ravaszul megválasztott ajakrúzs, és máris a lábunk előtt hever álmaink férfija. Gesztusainkkal félreérthetetlen jelzéseket közvetítünk.