Facebook hozzászólás
1 167

XXL a menő!

A TLC az elkövetkező hetekben a Túlsúlyos életek című műsorblokkban hatalmas súlyfelesleggel küzdő emberek mindennapjait és kihívásokkal teli életét mutatja be. Lehet-e sikeres valaki túlsúlyosan? Milyen áldozatokat kell hozni a fogyás érdekében, és hogyan érdemes próbálkozni? Milyen fizikai és lelki kockázatai vannak annak, ha valaki a kelleténél súlyosabb? 

A TLC Túlsúlyos életek című műsorblokkja az egész világot jellemző égető problémával, a felnőtteket és gyerekeket egyaránt érintő kóros elhízottsággal foglalkozik.

Ez minket különösen érint! A WHO adatai szerint az elhízott népesség aránya az Európai Unióban 16,6 százalék, Magyarországon ezzel szemben 28,5%, amivel az első helyen vagyunk az EU-ban, a második Nagy-Britannia. Az arány sajnos folyamatosan romlik, tíz évvel ezelőtt sem a magyarok, sem a britek közt nem volt ennyire nagy az elhízottak aránya. Ha ez a tendencia folytatódik, néhány évtizeden belül a középkorú férfiak kétharmada túlsúlyos lesz. A plusz kilók nemcsak külsőség, az elhízás komoly betegségek – elsősorban szív- és érrendszeri megbetegedések – okozója.

Sokan szeretnének megszabadulni felesleges kilóiktól, de vannak olyanok is, akik büszkén cipelik a néha nem mindennapi terhet magukkal, sőt abban reménykednek, hogy éppen ettől lesznek sikeresek – a TLC tematikus műsoraiban a legkülönbözőbb emberi sorsokat ismerhetjük meg.

Elhízott nő motoros kocsiról vásárol egy közértben, Kép: TLC
Élet 250 kg felett – filmkocka, Kép: TLC

Túlsúllyal, fogyás közben és után

Hétfőnként 21:00-kor az Élet 250 kiló felett című sorozat negyedik évadát kísérhetik figyelemmel a nézők. Az elhízott emberek életét egy teljes éven át követi a kamera, miközben a szereplők több száz kilótól próbálnak megszabadulni. Minden epizód egy-egy szereplő izgalmas történetét mondja el – olyanokét, akik hajlandóak voltak veszedelmes gyomorszűkítő műtétnek alávetni magukat, hogy megmentsék és örökre megváltoztassák életüket. A legújabb évadban Nikki, Ashley, Chad, Brittani, June és hét másik olyan ember megpróbáltatásait ismerhetjük meg, akiket extrém túlsúlyuk életveszélybe sodort.

Lefogyott nő nézi magát a tükörben, Kép: TLC
Kifogytam a bőrömből, filmkocka, Kép: TLC

A május 8-án vasárnap 23:00-kor induló Kifogytam a bőrömből című sorozat azokat mutatja be, akik hihetetlen mennyiségű súlyt adtak le, és most műtétek sorozatával kell róluk akár 20 kilónyi fölösleges bőrt eltávolítani. Miután több száz kiló zsírtól szabadultak meg gyomorszűkítő műtét, szigorú diéta vagy testedzés segítségével, a fölösleges bőr továbbra is emlékezteti őket egykori alkatukra. A tapasztalt sebészek csúcstechnológia és helyreállító műtétek segítségével hatalmas mennyiségű bőrt távolítanak el, így a páciensek teste teljesen átalakul. A sorozat minden epizódban két ember útját mutatja meg, amint a szereplők új külsőt öltenek. Ezek a beavatkozások nem csak a róluk kialakított képet változtatják meg, de az életüket is.

Május 12-én csütörtökön 21:00-kor indul a Családi fogyókúraverseny. Minden részben két túlsúlyos család kerül a kamerák elé, akik szakértők segítségével próbálják csökkenteni össztömegüket, igyekeznek fittebbé válni, és visszanyerni önbizalmukat. Miután kijelölték ideális testsúlyukat, egymással versengve kell megszabadulniuk kilóiktól, és elérniük céljukat – amelyik családnak hamarabb sikerül, az nyeri el a fődíjat! Vajon sikerrel járnak? Ez a vadonatúj sorozat bemutatja mindazt a drámát és feszültséget, amelyekkel a családok szembeszállnak, miközben igyekeznek megtörni rossz étkezési szokásaikat és örökre megváltoztatni az életüket.

Edzővel tornázik egy túlsúlyos nő, Kép: TLC
Családi fogyókúraverseny, filmkocka, Kép: TLC

A túlsúly mindenkit érint

Három túlsúlyos szingli keresi hasonló gondolkodású és testalkatú társát május 2-tól, hétfőnként 22:00-kor a Túl kövér a szerelemhezcímű új sorozatban. A hölgyeknek nem titkolt céljuk, hogy bebizonyítsák: a súly nem állhat az igaz szerelem útjába.

Mautner Zsófi mondta:
„Leborulok mindenki előtt, aki vékony tud maradni ebben a szakmában. Néha megpróbálkozom a fogyókúrával, aztán kudarcot vallok. Álszent dolog lenne azt mondani, hogy nem foglalkoztat a külsőm, de alapvetően nem ez határozza meg az életemet.” A részleteket itt olvashatod el!

Terry 190 kilót nyom, de célja, hogy kövér színészként fusson be Hollywoodban, így hallani sem akar gyomorszűkítőről. Sarran pedig a világ legnehezebb női sportolóinak egyike – sikeres szumóbirkózó. A testes hölgy és úr történetét május 9-én, hétfőn 22:00-kor a Kövér vagyok, na és? című műsorban ismerhetik meg a nézők.

A Kövérségem fogságában három férfi életét mutatja be akiket saját súlyuk ejtett börtönbe, már-már a halálukat okozva. Május 23-án hétfőn 22:00-kor mások története mellett az életveszélybe került Carl is a kamerák elé kerül, aki a már amúgy is jelentős 190 kilogrammról hízott több mint a duplájára.

Vajon milyen lehet több száz kilósan állást keresni? Ezt mutatja meg a Karrier túlsúllyal május 30-án, 22:00-kor. Lesz több mint 200 kilós, és szeretné gyomorszűkítő műtétnek alávetni magát. Barry pedig több mint száz álláshirdetésre jelentkezett fél év alatt, de testessége miatt szinte mindenhol elutasítják.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!