Facebook hozzászólás
1 330

Vízöntő: kicsit bizarr egy csillagkép

Ganümédészből lett a Vízöntő megformálója a görög mitológiában. A fiatalember állítólag annyira szép volt, hogy Zeusz beleszeretett, és magához emelte. És mit szólt ehhez Héra, Zeusz felesége? Mondjuk így: nem örült… Egyszóval nem könnyű a vízöntők élete, de ne aggódjatok, horoszkópunk szerint a vízöntők párkapcsolatára februártól biztonság vár!

Szövevényes és titokzatos az ókori mitológia szereplőinek sorsa – akárcsak ma a mienk.

Eredeti, de nem bolond – 15 érdekesség a Vízöntő jegyről
Január 20-án beléptünk a Vízöntő jegyébe, ahol is február 19-ig ünnepelhetnek az érintettek, akiket egészen forradalmi kulcsszavak jellemeznek: szabadság, egyenlőség, testvériség. Összegyűjtöttünk még 15 érdekességet róluk, amik segítenek felismerni igazi énjüket.

Tehát a Trója nevét adó Trósz király gyermeke volt Ganümédész, akiről a csillagkép a nevét kapta.

Ganümédész elrablása, Rembrandt, Kép: wikipedia
Ganümédész elrablása, Rembrandt, Kép: wikipedia

Egyszer az Ida hegyen legeltette nyáját, amikor Zeusz megpillantotta. Azonnal beleszeretett a szépséges ifjúba. Sas képében leszállt hozzá, és felvitte magával az Olümposzra. A fiú az istenek pohárnoka lett, és így megkapta a halhatatlanságot is. Trósz király keservesen zokogott fia elvesztése miatt. A görög főisten megsajnálta, és megpróbálta kiengesztelni, így Ganümédész az Olümposzon maradt Zeusszal, akinek szeretője lett. Ezt persze hamarosan sértésnek vette Héra, így a főisten, hogy megóvja szerelmét felesége haragjától a csillagok közé emelte a szépséges ifjút.

Wízöntő csillagkép, Kép: wikimedia
Wízöntő csillagkép, Kép: wikimedia

Szakértőink szerint a szépség jellemző e csillagjegy szülötteire. Az év elején kicsit lelassultak, veszítettek saját lendületükből.Többen inkább egyedül maradtak jó néhány napra, a farsangi bulikról pedig hallani sem akartak, pedig ez nem jó ötlet! Ahogy azonban vége a télnek, kezd újra buzogni bennük az életkedv, sőt, egyenesen megállíthatatlanok lesznek. Jó hír, hogy a szerelemben és a karrierben is a biztonságé lesz a főszerep! Gyerünk vízöntők, most Ti jöttök!

(Forrás: wikimedia)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!