Facebook hozzászólás
549

Virágot egy mosolyért!

Idén is virágba borul Magyarország! A tavalyi siker után június 28-án a hazai virágkötők ismét megrendezik a Virágot egy mosolyért akciót! A szakma nagyjai újra virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak!

Virágcsokor középen rózsaszín rózsával, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Szépségükkel, bájukkal elkísérnek bennünket a bölcsőtol a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek, bánatainknak. Boldogságot, enyhet hoznak, elviselhetőbbé teszik a legnehezebb napokat is.

A Virágot egy mosolyért! címmel indított nagyszabású kezdeményezés Nyugat-Európából, illetve az Egyesült Államokból indult The Lonely Bouquet elnevezéssel. Ehhez csatlakozott tavaly a magyar virágkötő társadalom is.

Az ország bármely szegletében járva mosolyt fakasztó, és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk. A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új tulajdonosok visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötőnek. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

Virágcsakor száraz virággal is, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását, és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen! A tavalyi Virágot egy mosolyért – Fogadj örökbe egy virágcsokrot! rendezvényt megelőzően Magyarországon évtizedek óta nem volt ekkora méretű, ilyen sok embert és helyszínt érintő virágos megmozdulás.

Az esemény különlegességét az adja, hogy a virágokat nemcsak megcsodálni lehet, de a szerencsés megtaláló haza is viheti magának, vagy tovább ajándékozhatja egy számára különleges embernek. A virágcsokrokat és a mosolygó embereket 2016. június 28-án érdemes keresni országszerte. Virágot egy molyosért! – és érjen körbe a mosoly! A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac és a Virágkötők, Virágkereskedo Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete minden erejével, eszközével a rendezvény mögé állt. További részleteket az esemény hivatalos honlapján olvashattok!

Ibolyafagyi
Hallottad, hogy decemberben kezdődik a Sissi emlékév? És azt tudod, hogy Erzsébet kedvenc édessége az ibolyafagyi volt? Nos, itt az eredeti recept!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!