Facebook hozzászólás
320

Virágba borultak a pécsi ciklámenek

Kinyíltak a ciklámen félék a PTE Botanikus Kertben. A Kaktuszház melletti területen pompáznak a csodás növények, számos érdekesség várja még a látogatókat!  

Az erdei ciklámen Magyarországon is őshonos, az Alpokalja erdeiben fordul elő, fokozottan védett növény. Az erdeivel együtt, a borostyánlevelű és a kereklevelű ciklámen is most bontja szirmait.

Cyclamen purpurascens Pécsett, Kép: PTE
Cyclamen purpurascens Pécsett, Kép: PTE

Ezek az félárnyéki növények a nemzetközi magcsere keretében kerültek a gyűjteménybe. Bár általában mészkerülő növények, megfelelő talajkeverékben és nyirkos földben jól nevelhetők.

Aki most a Botanikus Kertbe látogat, tanúja lehet még a lótusz utolsó virágzásának, és számos dézsás növény virágzásának, így a selyemmirtuszok, a sétányrózsák, gyömbérfélék, enciánfa, kefevirág, a különleges virágú dögvirág-félék, a mimózafa és még sok érdekességnek.

Az iskolaév kezdése előtt még látogassatok el  Pécsre, hiszen nemcsak remek kirándulás, de felejthetetlen látvány, élmény a csodás Botanikus Kert. Rövidesen beköszön az ősz, akkor is találsz csodás látnivalókat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!