Facebook hozzászólás
225

Varázslatos éjszaka vár már déltől! Pillants be a színfalak mögé!

Mintegy 300 rendhagyó programmal már déltől várja a közönséget 27 budapesti színház ma, a Színházak éjszakáján. Új produkciókba és a színfalak mögé is bepillanthatunk, de nap közben a színházi programokon túl lesznek például kutyabarát programok, garázsvásár, gyerekfoglalkozás, bográcsozás és piknik is.

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Színházak éjszakája a Katona József Színház vezetőségének ötlete volt, lebonyolítását pedig a Radnóti Színház vállalta, sikerrel. 2013-ban a látogatószám már 14 ezer volt, idén pedig a bejelentkezők száma megduplázódott. A mai programban már nemcsak a fővárosi fenntartású színházak, hanem magántársulatok és állami fenntartású intézmények is részt vesznek.

Kulisszák mögött az első Színházak éjszakáján – Kép: szinhazakejszakaja.hu

Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója elmondta: a Színházak éjszakája olyan esemény, amellyel minden színház bővítheti saját közönségét. Fontos megmutatkozási lehetőség a színészeknek is, hiszen az előadásokról csak elvétve és esetlegesen készülnek tévéfelvételek, és a törzsközönségen kívül nem ismerik őket. Hangsúlyozta azt is, hogy az eseményhez most csatlakozó színházakkal a nézők teljesebb képet kaphatnak a város színházi életéről. A 16 újonnan csatlakozó színház nevében Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója szerint „az üres színház halott”, a Színházak éjszakája pedig „kiváló alkalom arra, hogy játszani hívjuk egymást”.

A Színházak éjszakáján részt vesz: az Átrium Film-Színház, a Bárka Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Magyar Színház, a MU Színház, a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény István Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Stúdió K Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.

Komáromi György, a Színházak éjszakája projektvezetője az MTI-nek hangsúlyozta: arra ösztönzik a nézőket, hogy több színházba is ellátogassanak a programsorozat idején. Hozzátette, hogy a tavalyi mintegy 7500 karszalag után idén várhatóan 8500–9000 fogy majd, és a színházakban tavaly regisztrált 14 ezer látogatás után idén 25 ezret várnak. A rendezvény részletes programja a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható.

Egyél-igyál a hétvégén! Irány az autómentes Andrássy út!
Szeptember 20–21-én ismét új helyszínen, az Andrássy úton jelenik meg a főváros legnagyobb gasztrofesztiválja, a Street Food Show-val felturbózott Főzdefeszt. Ezen a különleges hétvégén a Clark Ádám tértől a Vajdahunyad-várig gyalog lehet végigsétálni Budapest szívén, hála az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Napnak!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!