Facebook hozzászólás
246

Van London, van Nápoly, van Konstantinápoly…

Spontán és olcsón szeretnek a magyarok külföldre utazni. A Groupama Biztosító és az OTP Travel tapasztalatai szerint a hosszú hétvégéken egyre több magyar kel útra, a legnépszerűbb programok közé évek óta a városlátogatások és a wellness programok tartoznak. 

Utasszállító repülőgép alulról fotózva, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Egyre több magyar tölti külföldön a hosszú hétvégéket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legnépszerűbb úti célok az Európán belüli nagyvárosok, sorrendben Isztambul, Párizs, Róma, Barcelona, Madrid, London és Lisszabon.

– Sokszor a repülőjegy ára határozza meg a célállomásokat: ahová olcsón el lehet menni, oda többen utaznak – mondta el Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezetője, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke, majd hozzátette: – Az utazók folyamatosan keresik az újszerű vagy akciós utakat. Egyénileg szervezett, hosszú hétvégékre az utasok 50-100.000 forintot szánnak fejenként, csoportosan szervezett városlátogatásokra már 100-150.000 forintot is kifizetnek. –

Síző ember, mögötte havas hegyek, Kép: pixabay
Kép: pixabay

– Azért választják továbbra is sokan az utazási irodák nyújtotta szolgáltatásokat, mert egy utazáskor felmerülő váratlan helyzetre az utazási irodának kötelessége reagálnia, segítenie az utasoknak. Például ha az utas szállodájában csőtörés van, és ezért kiürítik az épületet, új szállást kell adnia az utazási irodának. De ugyanígy intézkednünk kell, ha − szélsőséges esetben − a helyi politikai környezet veszélyessé válik, és az ország sürgős elhagyására kényszerülnek az utasaink − mondta el Molnár Judit.

Az ördög nem alszik!

A Groupama Biztosító tavalyi kutatása szerint a külföldre utazók kétharmada, egész pontosan 67%-a általában köt utasbiztosítást. Azok között, akik ezt elmulasztják, a leggyakrabban, 39%-ban hangoztatott mentség az volt, hogy csak rövid ideig tartózkodtak külföldön. Az utasbiztosítás kötését elmulasztók 33%-a hozta fel indokul az utazás veszélytelenségét, szerintük azért nem kellett utasbiztosítást kötni, mert nem terveztek veszélyes programot, például nem űznek extrém sportokat.

– Az, hogy valaki csak egy-két napra ugrik át egy szomszédos országba, nem lehet indok arra, hogy biztosítás nélkül induljon útra. Akár egy városlátogatás alkalmával is előfordulhat egy allergiás roham, egy bokaficam, sőt olyan esetünk is volt, amikor egy egynapos ausztriai utazás alkalmával kellett vakbélműtétet végrehajtani. Egy ilyen sürgősségi ellátás körülbelül 1,5 millió forintba kerül, ezért is fontos, hogy senki ne induljon külföldre utasbiztosítás nélkül – hívta fel a figyelmet Karsai Márta a Groupama Biztosító utasbiztosítási szakértője. Tapasztalatai szerint is egyre többen használják ki külföldi utazásra a hosszú hétvégéket. Tendencia, hogy az évi egy nagy nyaralás helyett inkább több rövidebb utazást választanak az emberek.

Dzsip a havas hegyek között égő reflektorokkal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A biztosító adatai alapján a hosszú hétvégék idejére megnő az utasbiztosítási szerződések száma. 2015-ben például az átlagoshoz képest 36%-kal. A társaság tapasztalatai szerint a – hagyományosan családi körben töltött – húsvéti és a karácsonyi ünnepek idejére kevésbé utaznak külföldre az emberek, de az augusztus 20-ai és az október 23-ai hosszú hétvége az elmúlt két évben kiemelkedő volt: az üzletkötés. 2014-ben az októberi, míg 2015-ben az augusztusi hosszú hétvégén mintegy háromszorosára nőtt az utasbiztosítási szerződéskötések száma az átlagoshoz képest.

Egy pizza áráért akár sok millió forintos kiadást kerülhetünk el! Interneten és okos telefonon is pillanatokon belül megköthetjük a szerződést, ami perceken belül érvényes lesz!

Apropó autó! Ha külföldre mész, ne feledd az autód felkészítését is papírokkal! Sokat nyerhetsz vele!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!