Facebook hozzászólás
252

Valami nincs rendben a céges karácsonyi bulikkal!

Alkoholmámortól önmagából kikelő kolléga, smúzolás a főnökkel, flörtölő csapattársak – ezek miatt nem szeretünk itthon céges karácsonyi bulira járni. Az aktív munkavállalók 44 százaléka legalább 5 éve nem is vett részt ilyen rendezvényen – derült ki a DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Kft. felméréséből.

Hiába az ingyenes ünneplési lehetőség, valami nincs rendben a céges karácsonyi bulikkal – válaszolta 10-ből 7 megkérdezett a DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Kft. felmérésében. Nézzük, mi bosszant bennünket, magyarokat a leginkább:

  • Kép: Pixabay
    Kép: Pixabay

    sokan kifordulnak önmagukból, pl. rányomulnak a kollégáikra (45%)

  • „jópofizni” kell a főnökkel (45%) vagy a kollégákkal (35%)
  • minden csak az alkoholról szól (40%)
  • nem szeretem a kollégáimat (14%)

A megkérdezettek 39 százaléka ugyanakkor nem tudott nyilatkozni a tapasztalatairól, hiszen még soha nem vett részt céges karácsonyi bulin.

A mellébeszélés-mentes állásokat hirdető startup szakértői szerint az ilyen év végi összejövetelek fontosak a csapat összetartásához.
„Nem is a céges karácsonyi buli a lényeg, hanem az egész éves közös munka honorálása. A közös ünneplés segít, hogy a kollégáink érezzék, egy csapatban játszunk, és együtt értük el mindazt, amire büszkék vagyunk, és azt is, amiből tanultunk.
Az ilyen bulik arra szolgálnak, hogy megköszönjük a csapatunk tagjainak az egész éves erőfeszítéseit. Ez a visszajelzés elképesztően fontos, de az év végi hajtás közben könnyen kimaradhat. Ha a kollégák nem érzik, hogy értékeljük őket, mi tartja őket nálunk?” –
teszi fel a kérdést  Sóti Anett, a DreamJo.bs társalapítója.

A munkavállalók többsége tényleg díjazza ezeket az összejöveteleket. Minden bosszantó tulajdonság ellenére a megkérdezettek 60 százaléka szereti a céges karácsonyi partikat.

Így lehetsz szexi az év végi partikon!
A Fashion Days stylistjai segítenek, miben is nyűgözhetjük le karácsonykor a munkatársakat, rég nem látott rokonokat és miben ragyoghatunk királynőként szilveszter varázslatos éjjelén, hiszen a 2016-os őszi/téli kollekciók bebizonyítják, milyen sokszínű is lehet a tél.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!