Facebook hozzászólás
220

Üveghajó-kórház épül – hatalmas és fantasztikus!

A világ egyik legnagyobb és legmodernebb egészségügyi központja lesz a Tanzániában épülő White Sails Hospital & Spa , amely egy valóságos „Medical City” lesz.

Egy orosz milliárdos üzletember és építész, Vasily Klyukin tervezte a futurisztikus jachtkórházat. A White Sails Hospital egy grandiózus nemzetközi klinika lesz, összekötő láncszemet képezve a legnagyobb csomópontok, Hong Kong, Szingapúr és Dubai között – írja az Impress Magazin.

A pálmafákkal övezett mesterséges öbölben úszó grandiózus komplexumban nemzetközi és helyi kórházak, laboratóriumok, kutatási központok és egy egészségügyi főiskola is üzemel majd. Ezen kívül számos SPA és wellnes központ, jóga, meditáció, sport és rekreáció is helyet kap majd a hajóklinikában.

Nem csak a test, a lélek is gyógyul

Tunézia az új klinikával szeretne a nemzetközi egészségügy élvonalba kerülni, és kimagasló eredményeket elérni az orvostudomány területén. A legújabb technológiákkal felszerelt kórház egyúttal orvosképzőként és kutatóközpontként is működik majd. Jelenleg sok beteg előnyben részesíti a nyugat-európai kórházakat a helyiekkel szemben, többek között ezen a helyzeten szeretne változtatni a grandiózus beruházás.

„A kórház egyik fő célja, hogy legyen egy olyan klinika, ahová a betegek szívesen jönnek, ahol nincsen helye a félelemnek – nyilatkozat a tervező Vasily Klyukin, aki egyébként előszeretettel tervez különleges felhőkarcolókat és dizájnos jachtokat. – A kórház gondoskodik a jó hangulatról, nagy hangsúlyt fektet a betegek lelkiállapotára és a mentálhigiéniára is. A látogatók úgy érzik majd magukat, mintha vendégek lennének egy hajós körutazáson. A kórházban még az orvosi egyenruha is tengeri stílusú lesz”. A szobák számos kényelmi funkcióval lesznek ellátva, a hozzájuk tartozó teraszokról pedig kellemes kilátás nyílik a környékre.

Az alapító elnök, dr. Riadh Toukabri szeptemberben mutatta be a terveket, és jóváhagyta a több mint 50 milliárd eurós költségvetésű projektet, írja a tunisiaec.com. (Forrás: www.impressmagazin.hu)

Ilyen lesz a világ legenergiatakarékosabb gigarepülőtere!
Gigantikus méretű, 555 ezer négyzetméteres repülőteret terveznek Mexikóvárosba, amelyet a tervek szerint 2018-ban nyitnak majd meg. Ez lesz a világ egyik legnagyobb és legfenntarthatóbb repülőtere, forradalmasítva az eddig megszokott koncepciókat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!