Facebook hozzászólás
240

Ünnepi lesz az időjárás, de ezekre vigyázzunk!

Az ünnepekre visszatér a kora nyárias időjárás! Fokozatosan melegszik az idő, de ezzel egyesek időjárás eredetű panaszai is fokozódhatnak.

Pünkösdi rózsák az erdőben, Kép: pixabay
Pünkösdi rózsák az erdőben, Kép: pixabay

Sokan nem örültek az elmúlt napok időjárásának, pedig csak az évszaknak megfelelően alakult, és valóban aranyat ért ez az eső. A hosszú hétvégére viszont már ismét melegebb lesz a szokásosnál, és a csapadékhajlam is erősen lecsökken, inkább már csak elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra. Szinte ideális, 25 fok körüli lesz a hőmérséklet, és ha viszünk magunkkal egy esőkabátot is, akkor bátran tervezhetünk kültéri programokat.

A lecsökkent pollenkoncentráció erőteljes növekedésnek indul, igen sokan érzékenyek a pázsitfüvekre. Figyeljünk továbbá, hogy erős az UV-sugárzás, védekeznünk kell a déli órákban, és viseljünk napszemüveget is. Front nem várható, de sokan vannak olyan időjárás-érzékenységűek, akik rosszul viselik a tartós melegedést, és fejfájással, bágyadtsággal, múló rosszullétekkel reagálnak rá. Ezek kezelésére ma már hatékony módszerek állnak a rendelkezésünkre – tájékoztatott Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A kozmetikus 6 legjobb nyári tippje
Nyáron is sokat tehetünk a bőrünk szépségéért, frissességéért. Néhány egyszerű tipp és kozmetikai kezelés segítségével a meleg hónapokban is – szó szerint – a legjobb bőrben lehetünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa elmondta, mire kell figyelni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!