Facebook hozzászólás
209

Ugrott a kerecsensólyom

A Magyar Nemzeti Bank kibocsátja az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát. Az új 50 forintossal a jegybank a nemzeti és történelmi emlékhelyek jelentőségére, létezésük céljára, illetve az egyes helyszínek történelemben betöltött szerepére szeretné felhívni a figyelmet. A különleges fémpénzből 2 millió kerül forgalomba – olvasható az MNB honlapján.

Kép: MNB

Az új 50 forintos érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg is forgalomban lévő 50 forintosokéval, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett kettős csomót ábrázoló embléma látható, amely az érmét álló helyzetben tartva a nemzeti emlékhelyek, 45 fokkal elforgatva pedig a történelmi emlékhelyek emblémájának felel meg.

Az új 50 forintos forgalmi érmével készpénzfizetéskor, a mindennapi vásárlások alkalmával találkozhatunk majd.

Kép: MNB

Az érme tematikus oldalának a tervezője Kósa István, a Magyar Pénzverő Zrt. fővésnöke.

Az érme technikai paramétereiben megegyezik a készpénz-forgalomban szereplő 50 Ft-os érmékkel: réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 7,70 gramm, átmérője 27,4 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle sima.

Az ezüstbe öntött azték naptárról pedig itt olvashatsz érdekességeket!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!