Facebook hozzászólás
704

Ugranak, repülnek, lovagolnak, mi az?

Majd száz ifjú versenyzővel rendezik meg hétvégén a lósport legparádésabb országos minősítő versenyét Sóskúton. A tét – ahogy az más sportágak esetén is – a nemzetközi szinten is sikeres magyar lovastorna szakágban az EB és VB válogatott keretbe kerülés.

A május 26-án, szombaton 10.00-kor kezdődő versenyen először a legkisebbektől a nemzetközi szintű versenyzőkig mutatják be kötelező gyakorlataikat, míg 27-én, vasárnap a csapatok, a párosok és az egyéni indulók látványos, szabadon választott gyakorlatait és a döntőt láthatják az érdeklődők a Sóskúti Szárnyaló Lovas Sport Egyesület idei Lovastorna Sóskút Kupán, a Sóskúti Lovas és Élményparkban.

Lovastorna minositő, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Jóllehet országszerte számos egyesületben van lehetőség ezzel a látványos és izgalmas lovassporttal megismerkedni,

Lovastorna minősítő, Kép: Sóskúti Lovastorna
Kép: sajtóanyag

akár 4 éves kortól is, május utolsó hétvégéjén, a ’98 óta minden évben megrendezett országos válogatóra 10 olyan egyesületből érkeznek lovastornászok, akik versenyszerűen űzik ezt a nemzetközi szinten is sikeres sportot.

Sokan nem tudják, de az EB és VB eredményeket tekintve a Magyar Lovassport Szövetség 7 szakága közül a fogathajtás után a lovastorna (voltizs) a második legsikeresebb szakág: a több mint 30 éves múltra visszatekintő versenysport a ’90-es évek eleje óta nemzetközi szinten is komoly sikereket ért el.

– A lovastorna a lovassportok között talán az egyik leglátványosabb: egyéniben, párosban és csapatban is indulnak versenyzők, és már 4 éves kortól nevel a sport és a ló szeretetére. Csapatban a legjobbak akár 8-9 éves kortól nemzetközi versenyen is indulhatnak, és érhetnek el sikereket – mondta el Páska Ildikó, a Magyar Lovassport Szövetség Lovastorna szakágának vezetője, a Sóskút Kupát szervező Szárnyaló Lovassport Egyesület elnöke.

Lovastorna minősítő, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

– Az elmúlt több mint 20 év nemzetközi sikerei ellenére a szakág nagyon alulfinanszírozott, léte csupán az edzők lelkiismeretes és kitartó munkájának köszönhető. A versenyzők nehéz körülmények között, döntően saját finanszírozással oldják meg a felkészülést. Pedig ez az a lovassport, amely a nemzetközi sikereken túl, a legkisebbek számára is elérhető és élvezetes – tette hozzá a szakember.

Dolce vita a villányi dombok között
Ismét megrendezik Villányban Gere Jazz Fesztivált. 2018. június 8-9. között – immár hetedik alkalommal – csapnak a húrok közé. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban és dolce vita életérzésben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényre. A hazai jazz kiválóságai mellett idén fellép Nicola Conte, a legtáncosabb jazz képviselője, aki Magyarországon elsőként a fesztiválon játszik új lemezéről.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!