Facebook hozzászólás
384

Tudod mi van a Varázshegyen innen és túl?

Hurrá! Ötéves a budapesti állatkerti Nagyszikla belsejében működő Varázshegy! A több mint háromezer négyzetméteres, komplex bemutatóhelyet 2012 májusában adták át a közönségnek. A születésnap alkalmából május 26-án, pénteken változatos meglepetés programokkal várja az Állatkert a látogatókat, a 2012-ben született gyerekek pedig ezen a napon ingyen mehetnek a kertbe! 

Május 26-án, azaz a hónap utolsó péntekén ünnepli az Állatkert a Nagyszikla belsejében működő, 2012-ben átadott Varázshegy ötödik születésnapját.

Fővárosi Nővény- és Állatkert, Kép: sajtóanyag
Fővárosi Nővény- és Állatkert, Kép: sajtóanyag

Az Állatkert alkotásra is bíztatja a születésnapi rendezvényen részt vevő gyermekeket. Aki ugyanis lerajzolja kedvenc varázshegyi állatát (ezt helyben is meg lehet tenni, de be lehet hozni az otthon, óvodában vagy iskolában készített rajzot is), annak alkotását egyből ki is állítják a Varázshegy előterében, illetve a Darwin-labornál!

Ja, ha egyébként pont 2012-ben születtél, amikor a Varázshegy, akkor ezen a napon díjmentesen léphetsz be!

A programban bogaraskodhattok a Varázshegy ízeltlábúivel, találkozhattok a tengerek mélyén rejtőző furcsa állatokkal, és megismerkedhettek olyanokkal, amelyek alkalmasak az otthoni tartásra is! Mint tudjuk, ez nem (csak) szeretet  kérdése! A kedvenced akkor érzi jól magát, ha a természetéhez szükséges feltételeket megkapja! És ezt bizony meg kell tanulni! Nem kis feladat! Ehhez pedig nagyon nyitottnak és megértőnek kell lenned!

A Varázshegy programjai mellett természetesen az Állatkert többi bemutatóhelye is várja az érdeklődőket. A kert szinte minden részén cseperedő kisállatokat, kölyköket és fiókákat láthat a nagyközönség. A zsiráfoknál három borjú, az indiai antilopoknál egy borjú, a cebui disznóknál két malac, a zebráknál egy csikó, az ázsiai vadkutyáknál hat kölyök, a gyűrűsfarkú makiknál három kölyök, a pingvineknél két fióka, a koronásgalamboknál pedig további egy fióka látható, de szaporulat volt a szakállas agámáknál és a vitorlás gekkóknál is. Érdemes megnézni a tavaly ősszel született sörényes hangyászt és a két és fél éves orangután kölyköket is. A sokféle látnivalót és változatos programkínálatot látványetetések, állatfoglalkoztató tréningek, állatbemutatók teszik teljessé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!