Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. május 26. 06:00 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Trópusi hétvégére készüljünk!

A hétvége valódi trópusi időt hoz a Kárpát-medencébe. Annak minden veszélyével. Nem árt rendszeresen figyelni az aktuális időjárás-jelentéseket!

Pázsit, hegyes csenkesz, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Kevés ember fogja kellemesnek érezni a hétvégi időjárást, ez alól csak a vasárnap jelent némi kivételt. A magas, 30 fokot megközelítő hőmérsékletekhez igen magas páratartalom társul. A fülledt időt nagyon kellemetlen elviselni, de a sokfelé előforduló, helyenként heves zivatarok is zavarják a hétvégi programjainkat, és csak átmeneti enyhülést hoznak. A pázsitfüvek koncentrációja magas lesz, csak a csapadékos helyeken és időszakokban csökken időlegesen a koncentráció.

A fülledt idő erősen megterheli az egészséges szervezetet is, ilyenkor a fokozott verejtékezés sem segít szervezetünk hűtésében. A keringési rendszer maximális teljesítményen dolgozik, a szív és légzőszervi betegek számára kifejezetten veszélyes ez az időszak. Magas a folyadék- és só veszteség, melyet pótolni kell. A fokozottabban érzékenyek esetében gyakran súlyos tünetek is kialakulnak. Ezek kivizsgálására, a rizikófaktorok időben történő felmérése erősen ajánlott – hívja fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A kozmetikus 6 legjobb nyári tippje
Nyáron is sokat tehetünk a bőrünk szépségéért, frissességéért. Néhány egyszerű tipp és kozmetikai kezelés segítségével a meleg hónapokban is – szó szerint – a legjobb bőrben lehetünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa elmondta, mire kell figyelni.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!