Facebook hozzászólás
162

Toronyokba zárt titkok

Ismét megnyíltak a Vajdahunyadvár népszerű tornyai. A Mezőgazdasági Múzeum két különösen érdekes helyszíne a téli szünet után újra várja vendégeit. A titokzatos tornyokban 120 évig csak a múzeum munkatársai koptathatták a lépcsőket.

Tavaly tavasszal nyitották meg először a nagyközönség előtt a tornyokat. Ettől kezdve akkora népszerűségnek örvendett, hogy csak meghosszabbított nyitva tartással tudták kellően fogadni a vendégeket. A 120 esztendő után először látható titokzatos lépcsőket, tereket tavaly 25 ezren keresték fel.

Vajdahunyadvar, Kép: sajtóanyag
Vajdahunyadvar, várnak a tornytúrák! Kép: sajtóanyag

A tél beköszöntével ugyan szüneteltek a túrák, de már újra nyitva állnak a tornyok kapui, így a labirintusszerű tereket bejárva bárki különleges élmények részese lehet!

Kuriózumok kiránduláson
Párizsban látható a Szépművészeti Múzeum számos, különleges festménye egészen július közepéig. A részleteket itt árulom el!

A Kaputorony a Vajdahunyadvár bejáratától balra található. Az épületbe lépve annak érdekes, sokszor hányattatott sorsát ismerhetjük meg archív fotók segítségével. Olyan izgalmas kérdésekre is választ kaphatunk, hogy mi köze Hajós Alfrédnak a Vajdahunyadvárhoz, vagy, hogy végül miért nem lett az épületből úttörőpalota. A Kaputorony és a hozzá kapcsolódó Ostromfolyosó a hét minden napján, meghosszabbított nyitva tartással látogatható. Az önállóan látogatható toronyba 65 lépcsőfok vezet fel.

Az Apostolok tornya múzeumi nyitva tartási időben várja a látogatókat. Aki nem retten meg a 150 lépcsőfoktól, az meseszép körpanorámában gyönyörködhet 30 méteres magasságból. Fentről jól látható a Gellért-hegy a Citadellával, a Budai Vár, a Parlament sziluettje és nem utolsó sorban a Vajdahunyadvár barokk épületszárnyának karnyújtásnyi távolságra lévő, a mezőgazdaság ágazatait szimbolizáló szobrai.

Az Apostolok tornyába a magyar és angol nyelven vezetett túrák óránként indulnak. A részletekről itt olvashatsz!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!