Facebook hozzászólás
324

Top 5 játék húsvétra

Idén jellemzően 3-5 ezer forintot költenek gyermekenként játékra húsvétkor a magyar szülők. Ezúttal a hasznosság, az ár és a minőség vezérlik a választást. A Regio Játék friss kutatásából az is kiderült, hogy 2018-ban a legtöbb helyre kreatív és társasjátékot, illetve könyvet, kifestőt hoz a nyuszi. A vásárlási láz a húsvét előtti héten tetőzik.

Mintegy 3000, 14 éven aluli gyermeket nevelő szülőt kérdeztek meg a felméréskor. Mint kiderült, idén húsvétkor jellemzően 3-5000 forintot (29%) költenek a szülők játékra. A válaszadók egynegyede több mint 5000 forintot, egyötöde 2-3000 forintot szán az ajándékra gyermekenként.

Nehéz napok jönnek a kosokra, de…!
Persze, hogy nehezek, hiszen itt a tavaszi napéjegyenlőség, és bizony már sokan várják a tavaszt! Ilyenkor előre tör a fény – a KOS jegyében, a sötét pedig halványodik. Sándorok, Józsefek, Benedekek, húzzatok bele, mert mindjárt itt a húsvét, és a madarak már úgy énekelnek!

A felmérés alapján a szülőktől és nagyszülőktől elsősorban édességet (80, ill. 85%) és játékot (69, ill. 57%) kapnak a gyerekek, ezeken felül pedig míg az édesanyák inkább a könyveket (57%), addig a nagyszülők a perselyt gyarapítják: minden harmadik fiatal számíthat egy kis zsebpénz-kiegészítésre a nagyitól, papától.

– Tapasztalataink szerint, a szülők évről évre egyre inkább olyan játékot választanak, melyek a kreativitást, a szellemi fejlődést táplálják: idén legtöbben kreatív és társasjátékot, valamint könyvet, kifestőt rejtenek a nyuszi kosarába. A megfelelő ajándék kiválasztásánál a válaszadók annak hasznosságát, árát és minőségét jelölték meg legfontosabb szempontoknak – ismertette a trendeket a játékcég marketingvezetője. Gyaraki Dávid hozzátette, minden ötödik kisgyermek egy vagy három különböző meglepetésnek, minden tizedik akár négy vagy többnek is örülhet idén, de a legjellemzőbb a kétféle ajándék vásárlása (50%).

Játékok, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Top 5 játék a húsvéti szezonban a felmérés adatai alapján:

  1. Illatos virágtündér
  2. Hangszál
  3. Slime minden verzióban
  4. Tojásból kikelő plüss unikornis
  5. Labdák

Továbbra is népszerű a locsolkodás

Tavaly húsvétkor tízből nyolc kisfiú volt locsolkodni, akik cserébe legtöbbször édességet (67%), hímes tojást (45%) és pénzt (44%) kaptak a lányoktól. Legtöbben 1500 forintnál többet (55%) gyűjtöttek az illatos kölnivel, a többiek 1000-1500 forintot (21%) vagy maximum 1000 forintot (24%) dobhattak be a perselybe. A hölgyek a szép mondókát leggyakrabban hímes tojással (70%) és finomságokkal (67%) köszönték meg, minden harmadik házra volt jellemző, hogy pénzt is adtak a legényeknek; általában 2-400 forintot (36%), 4-800 forintot (30%) vagy 800 forintnál is többet (34%) lehetett összegyűjteni egy-egy locsolással.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!