Facebook hozzászólás
190

Több mint 25 milliós kárt okozott a Lehel úti robbantás

A hétfő hajnali Lehel úti robbantás során a detonáció jelentős anyagi kárt okozott az érintett épületben. A lakóház földszintjén lévő bankfiókon kívül mintegy 20 lakásban keletkezett kisebb-nagyobb kár, főként a vakolat sérült, és a teraszokon több helyen megrepedt a burkolat. Az épület biztosítójának előzetes felmérése szerint az összes kár meghaladja a 25 millió forintot.

Kép: MTI/ Bruzák Noémi

Az épület szerkezetében körülbelül 25 millió forint kár keletkezett – többek között az épület utcafronti fala mintegy tíz négyzetméter területen kidőlt –, a lakásokban a felmért kár összege összesen 1,5 millió forint – közölte az Aegon Magyarország biztosítótársaság, amelyet az épület tartószerkezetében keletkezett károk terhelnek. A lakásokban keletkezett károk felmérése már a robbantás napján megkezdődött, és szerda délutánra nagyrészt be is fejeződött.

135 fős nyomozócsoport keresi a robbantót
MTI/police.hu

A police.hu rendőrségi portálon 2014. január 16-án közreadott képen a Lehel úti robbantásos bűncselekmény feltételezett elkövetője látható egy biztonsági kamera felvételén. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 135 fős nyomozócsoportja folytatja a január 13-án hajnalban történt bűncselekmény felderítését. A rendőrség keresi azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

A társasházi épületben a legnagyobb kár a teremgarázsban, a bankfiók mögött keletkezett: egy statikailag fontos vízszintes tartógerenda meghajolt és berepedezett. Az épület homlokzatán a mészkőburkolat a harmadik szintig sérült, megrepedezett, ennek helyreállításához állványozás is szükséges.

A rendőrség a bűncselekménnyel kapcsolatos állampolgári bejelentések fogadására elkülönített egy ingyenesen hívható telefonszámot, amely a nap 24 órájában hívható, a 06/80-620-107-es zöld számon várják azoknak a hívását, akik a bűncselekményről, a helyszínen látott motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkeznek.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!