Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. október 21. 09:00 | László Márta

SZÍNHÁZI BEMUTATÓ

Tisza-parton a Furcsa pár

Mit tehet az ember, ha elhagyja a felesége, és nincs tovább maradása a korábbi közös lakásban? Például beköltözhet a legjobb barátjához.Az először jónak tűnő ötlet azonban rémálommá válhat… És ez most derül ki Szolnokon!

Felix Ungar pontosan ezt teszi, miután felesége elválik tőle, barátjánál, Oscar Madisonnál keres menedéket, amíg talpra áll. Hamarosan kiderül azonban, hogy Oscar nagylelkű ajánlata meggondolatlan döntés volt: Felix rend- és tisztaságmániája, takarításai, hipochondriája és különböző fóbiái rövid úton kiborítják Oscart, aki amúgy az egyik legtrehányabb ember a világon, így akaratlanul is mindig ad okot Felixnek a rendrakásra a lakásában. Oscar előbb tűr, majd kér, végül pedig már gyilkossággal fenyegetőzik, ha Felix még valamit eltörölget, csoda ha mihamarabb meg akar szabadulni tőle?…

Neil Simon: Furcsa pár című darabjának próbája Szolnokon, Kép: Bugány János MTI

Főpróba Szolnokon: Bugány János MTI

A feregeteges vígjátékot 2015. október 21-én mutatják be a Szigligeti Színházban. A szolnoki előadásban Kautzky Armand, Jankovics Anna, Mészáros István, Unger, Vándor Attila, Sárvári Diána, Horváth György, szerepel. A darabot Kiss József rendezte.

A Neil Simon világsikerű színdarabjából készült filmben Jack Lemmon és Walter Matthau alakította a szenzációs párost. A Furcsa pár (eredeti cím angolul: The Odd Couple) egy 1968-as amerikai vígjáték, mely két elvált férfi kényszerű együttéléséről szól. A film Neil Simon színdarabjából készült, aki a film forgatókönyvét is írta. Harminc évvel később, 1998-ban folytatás is készült Furcsa pár 2. címmel. (Forrás: MTI, Wikipedia, port.hu)

Tudtad, hogy te is lehetsz kritikus, és minden színházi előadásról elmondhatod a véleményedet, sőt, ezzel még jótékonykodsz is? Mi már ezt is megírtuk!   Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!