Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 08. 13:00 | Krajcsó Judit

KUTYATÖRTÉNETEK

Tibor vagyok, és holnaptól minden kutyást meghódítok

A Floridában élő, magyar származású szakember, Feigel Tibor számára nincs lehetetlen. Az agresszív, a félénk, a megrögzött vagy irányíthatatlan kutyák százait segíti egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet eléréséhez a most induló szívhez szóló televíziós sorozatban.
Kellemetlen helyzetek a parkban? Szétrágott cipők az előszobában? Feltúrt virágágyások és a bosszankodó szomszéd a kerítés másik oldalán?
Feigel Tibor Kép: sajtóanyag

Feigel Tibor Kép: sajtóanyag

A legextrémebb esetekkel találkozik nap mint nap Feigel Tibor kutyatréner és missziójának különlegessége, hogy a gazdis kutyákon túl helyi állatmenhelyek kutyáival is együtt dolgozik. A célja minden esetben ugyanaz: a boldog kétlábú-négylábú kapcsolat kiépítése.

Az ebek rehabilitálása mellett Tibornak különösen fontos szempont volt, hogy egy olyan műsorban szerepelhessen, amelyből az emberek tanulhatnak. A szívhez szóló show tehát edukációs célokat is szolgál, így hasznos lehet azoknak is, akik nem következetes viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.
Az epizódok -felépítésüket tekintve- három részből állnak: a műsor első harmadában megismerhetjük Tibor privát ügyfeleit, ezt követően nevelési tippeket és trükköket kapunk, a rész végén pedig egy Hamupipőke-sztoriba csöppenünk, ahol egy zabolázatlan bolhazsákból varázsol hercegnőt vagy királyfit a kutyaguru.
A varázslatban egyébként nem hisz a tréner, a kitartó és következetes hozzáállásban viszont annál inkább. Karrierjét is ez jellemzi: az Amerikába vándorolt Tibor kezdetben csak az állatok iránt érzett szeretete és befolyó mellékjövedelem miatt fogott kutyasétáltatásba, de a kliensei egyfajta „Dr. Dolittle-ként” tekintettek rá. Ezen felbuzdulva különböző szemináriumokon és szakavatott trénerek vezette képzéseken vett részt, mára pedig Zen K-9 nevű központ vezetője.
Munkájának elismeréseképpen 2016-ban a floridai Animal Control Association kitüntetését vehette át.
Az első adás időpontja: 2017. augusztus 9. (szerda), 19.10, Viasat Nature
Józsi bá’nak gyógyszer helyett kutyát írt fel a orvos
Az idősebb embereknek receptre kellene felírni kutyát, hogy gyakrabban kimozduljanak otthonról, a kutyasétáltatás ugyanis az egyik leghatékonyabb módja a fizikai aktivitás megőrzésének. A mozgás pedig képes csökkenteni a daganatos betegségek – köztük a mell- és a bélrák – kialakulásának kockázatát- állítja egy új brit tanulmány.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!