Facebook hozzászólás
165

Télűző mulatság a Vajdahunyad-várban!

Játszóház, kézművesműhely, játékpark, jelmezes jelenetek, tudáspróbák, kiállítások, megannyi szórakozási lehetőség várja a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba látogatókat március elsején, a télbúcsúztató farsangi mulatságon, amelynek alkalmából színekkel, ízekkel, illatokkal telik meg a Vajdahunyad-vár.

Kép: Életforma archív

Az egész napos családi rendezvényen a gyermekprogramokról többek közt a Tulipántos Népi Játékpark és Alkotóműhely és a Kenderkóc Népi Játszóház gondoskodik, amelyek mese- és bábelőadásokkal, népi játszóparkkal, kukoricás játszóházzal, ügyességi játékokkal és zajkeltő-télűző farsangolással várják a legkisebbeket. A kézműves asztaloknál a kreatívabbak megalkothatják saját, egyedi álarcukat, de készíthetnek, dudát, fejdíszeket, csuhé-boszorkánybábot, „minibusót” és kiszebábot is. A mulatságra ellátogatók a játékos farsangi totó kitöltésével megismerhetik az elfeledett farsangi szokásokat, vagy csatlakozhatnak a Proscenion Drámaszínház farsangi szerepjátékához is.

Ezen a napon a múzeum állandó kiállításai is megelevenednek, az érdeklődők jelmezes tárlatvezetéssel járhatják végig „A ló – Nemzeti lókiállítás”-t, kosztümös szereplőkkel találkozhatnak a mezőgazdaság-történeti kiállítás termeiben, míg a vadászati kiállításban a vadász és hűséges segítőtársai, a fürge tacskó és az okos vizsla fogadják a vendégeket. A farsangolók a családi napon megcsodálhatják a városligeti panorámát az év közben zárva tartó Apostolok-tornyából, és különleges gyűjteménylátogatáson is részt vehetnek.

A téllel együtt a múzeum „Színek, ízek, illatok…” című időszaki kiállítása is búcsút vesz a látogatóktól, az interaktív tárlat érzékszervekre ható kalandpályával, kézművessarokkal, tárlatvezetésekkel, teakóstolóval és virágvásárral zárja kapuit.

A jó hangulatú, tavaszváró rendezvényen természetesen a kézműves vásár, a gasztronómiai ínyencségek és farsangi finomságok sem maradhatnak ki a programkínálatból. A mulatságot hagyományos kiszebábégetés zárja a múzeum udvarán, ahol a kézművesműhelyben elkészült kiszebábokat tűzre vetve a farsangolók búcsút vesznek a téltől, bajtól és betegségtől.

További információk:  www.mmgm.hu

Hová megyünk pihenni két-három gyerekkel?
Ön hol üdül szívesen a családjával? Belföldön, vagy inkább külföldön? A legfrissebb internetes felmérés szerint a válaszadók többsége a hazai pihenést választja, és főként a gyerekbarát hotelek szolgáltatásait veszi igénybe.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!