Facebook hozzászólás
348

Tavaszköszöntők

Számos program közül választhatunk a húsvéti ünnepek alatt. A legtöbb helyen  családok várják egy közös ünneplése. Lesz locsolkodás, hagyományőrző foglakozás, koncert bőven. Akkor se add fel, ha szakad az eső! Inkább vigyél magaddal esőkabátot vagy ernyőt, de majd mindenütt fedett helyen is várják a kirándulókat! 

A szentendrei Skanzen hagyományos húsvéti rendezvényét idén a Családok Éve akció jegyében állította össze.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben, Kép: Szabadtéri Múzeum
Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben, Kép: Szabadtéri Múzeum

Április elsején és másodikán húsvéti népszokások felelevenítésével, izgalmas játékokkal, bábszínházzal, Kolompos és Kaláka koncerttel várja a család apraját-nagyját a múzeum. A kétnapos ünnepen megelevenednek a húsvéti hagyományok: locsolkodás, zöldág-járás. A látogatók megismerhetik a koszorúfonás, tojásfestés, tojáspatkolás, tojásberzselés fortélyait, és számos egyéb kézműves foglalkozáson, ügyességi játékokon vehetnek részt. A jó hangulatról bábelőadások, zenés programok, koncertek gondoskodnak. A részletes program itt olvasható.

Húsvét a Várkert Bazárban

Húsvéti tojások, Kép: Várkert Bazár
Húsvéti tojások, Kép: Várkert Bazár

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, mesterségbemutatóval és gyermekprogramokkal vár ebben az évben is mindenkit a Várkert Bazár március 31. és április 2 között. Hímes tojás kiállítás és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a látogatók a hagyományos tojásdíszítéseket, megkóstolhatják a népi gasztronómia remekeit, valamint a kézműves vásár és street food kínálatából válogathatnak. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, népzenei és mesekoncertek várják, esténként pedig hazánk kiváló művészei adnak koncertet. Idén is a Várkert Bazár ad otthont a PONT Fesztiválnak, mely a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg. Részletes programról itt olvashatsz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!