Facebook hozzászólás
486

Tavaszi zsongás Pécsett

Ismét fantasztikus virágözönnel várja a virágok szerelmeseit a pécsi Botanikus Kert! Bámulatos csodákkal köszönti a gyűjtemény a látogatókat. Ha igazi tavaszi színekre vágysz, vagy csak egy romantikus sétára szeretnéd vinni a kedvesed, keresd fel a baranyai parkot és az üvegházakat! Páratlan élményben lesz részed!   

Téltemető, Kép: pixabay
Téltemető, Kép: pixabay

Kibújt a téltemető a PTE Botanikus Kertjében a tavasz első jeleként! Ez a kis sárga virágú, gallérral rendelkező apró gumós virág a talaj melegedésével szinte a semmiből tűnik elő, és pár nap alatt csodálatos szőnyeget varázsol a kertbe. Virágzása – időjárástól függően – február, márciusban jellemző. Védett növény. A Botanikus Kertben a komposzttal annyira elterjedt, hogy már majd 300 négyzetméteren borítja a talajt. Aki jó időben járja be a parkot, több helyen is megcsodálhatja e növényt.

Acacia longifolia, Kép: PTE
Acacia longifolia, Kép: PTE

Az üvegházakban több érdekesség virágzik. Többek között az akáciák és különböző orchideák, mint pl. a csónak orchidea több változata,

Dendrobium, Kép: PTE
Dendrobium, Kép: PTE

az illatos virágú Dendrobium, a kékeslila virágú Vanda.

Vanda 'Anna' virága, Kép: PTE
Vanda ‘Anna’ virága, Kép: PTE

Nyiladoznak már a fehérvirágú kamélia-cserjék, a különleges virágú papagájvirág, az illatos mediterrán jázmin és sok más ritkaság.

Camellia japonica, Kép: PTE
Camellia japonica, Kép: PTE

A park hétfőtől péntekig világosban, az üvegházak pedig hétfőtől csütörtökig 7-15 óráig, pénteken 7-13 óráig látogathatók. Előzetes egyeztetéssel ettől eltérő időpontban is tudunk látogatókat fogadni.

KEND A KENDERT!
Üldözött drogalapanyag, az ipari felhasználás révén az egyik legtöbbet használt növényi rost, 2000 éves papíralap, mostanság pedig XXI. századi szuperfood. Mindez a kender, amelynek számtalan alfaja létezik, érdemes megismerni különleges sztoriját és utolérhetetlen összetevőit. Körbejártuk, hogy mire is jó a kendermag és olaja?

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!