Facebook hozzászólás
958

Taroló görög szigetek

A vendégek szavazatai alapján egyértelműen a görög szigetek a legkedveltebbek. A Trivago.hu szálláskereső weboldal érdeklői állították össze a 2016-os listát a legjobb európai szigetekről. Igaz, az első helyen egy skót sziget áll, ám a toplistát egyértelműen a görögök uralják.

Az elmúlt év legkedveltebb európai szigete a Skóciában található Arran (100-ból 88 feletti átlagértékeléssel), ahol az olykor zord időjárásért a skót whiskey és a csodás környezet kárpótol. A top 10-es lista további helyein azonban kisebb-nagyobb görög szigetek állnak: Astypalaia, Szifnosz és Ios szálláshelyei kapták a legmagasabb átlagos értékelést. Olaszországot a 6. helyen Capri képviseli, és a magyarok körében népszerűbb, portugál Madeira is előkelő helyen végzett, 13. lett. Az első 50-be egyébként néhány horvát sziget is bekerült; a Dalmáciában levő Korčula és Vis 35. és 37. a listán, az Adriai-tenger legnagyobb szigete, Cres pedig 41. az idén.

Jellegzetes görög szélmalmok Ios szigetén, Kép: sajtóanyag
Ios, Kép: sajtóanyag

Az összes görög sziget közül a magyar utazók idén Korfut, Zákinthoszt és Krétát keresik legnagyobb arányban a trivago.hu-n. A szállásértékeléseket figyelembe véve azonban ezek nem kerültek fel a legjobbak 2016-os európai listájára; az idei top 10 közül Kefalónia, az olasz Capri, valamint Náxosz szálláshelyei a legkeresettebbek a nyáron.

Kefalónia, Kép: sajtóanyag
Kefalónia, Kép: sajtóanyag

A nyár 3 hónapjának árai alapján a 3. helyezést elért Szifnosz tűnik a legolcsóbb választásnak, itt a június-augusztusi átlagos szállásár 24 ezer forint (1 éjszakára, 2 főre). A magyarok által keresett Kefalónia 28 ezer forintért kínálja a szobákat, Náxoszon 30 ezerért, ezzel szemben Capri szigetén idén átlagosan több mint 80 ezer forintért lehet szálláshelyet foglalni.

Figyelem!
Külön figyelmet kíván az utazásod megtervezése, ha a gyerekek is mennek! Íme, a részletek!

A listát a szálláskereső oldal trivago Rating Indexe (tRI) alapján állítják fel. Ez egy 1- től 100-ig terjedő indexszám, melyet globálisan összesen több mint 200 millió szállásértékelés összevetésével számolnak ki a trivago üzleti elemzői. A szám az összes, a metakeresőn szereplő foglalási oldal vendégértékeléseit figyelembe veszi. A listára azon szigetek kerülhettek fel, melyeken legalább 30 szálláshely található, és a szigetek értékelésébe azon szállások indexszáma számít, amelyek minimum 20 értékeléssel rendelkeznek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!