Facebook hozzászólás
234

Tapsvihar Bécsben

Ismét telt ház előtt rendezte meg újévköszöntő gálaestjét Bécsben Mága Zoltán. Az osztrák publikum a II. Magyar Újévi Koncert sztárvendégeivel és a hegedűművésszel köszöntötte az új évet a Wiener Konzerthausban. Mága Zoltán az operett fővárosába is elvitte a hatalmas sikerű Budapesti Újévi Koncertje hangulatát. Az osztrákokat is elkápráztatta a világhírű operacsillagok előadása, a virtuóz hegedűjáték és a magyaros repertoár. A muzsikus bejelentette: jövőre is játszik az év első vasárnapán.  

ifj. Mága Zoltán, Mága Jennifer, Ekaterina Lekhina, Mága Zoltán, Marcello Giordani, Mario Frangoulis és Micaëla Oeste a bécsi koncerten, Kép: sajtóanyag
ifj. Mága Zoltán, Mága Jennifer, Ekaterina Lekhina, Mága Zoltán, Marcello Giordani, Mario Frangoulis és Micaëla Oeste, Kép: Schumy Csaba

Mága Zoltán az 1939-ben életre hívott, felülmúlhatatlan és egyedülálló Bécsi Újévi Koncert fantasztikus sikere alapján hozta létre 2009-ben a Budapesti Újévi Koncertet. A hegedűvirtuóz újév köszöntő gálája Európa egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát, híre, üzenete eljutott a világ legtávolabbi pontjára is. Egy évvel ezelőtt Bécsbe is elvitte a gálaestet. Mága Zoltán annak ellenére mert nagyot álmodni, hogy a Bécsi Újévi Koncert „hazájában” nem kis kihívás újévköszöntő gálát színpadra állítani a zeneértő nagyérdeműnek.

Tudtad?
Mága Zoltán 41 éve született egy szolnoki cigányzenészcsaládban. Első hegedűjét hatévesen kapta. A Prima Primissima díjas magyar művész, akinek egyedi, első hallásra azonnal felismerhető virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát elismerik, méltatják. Repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig, sőt a könnyűzenéig terjed. (Forrás: wikipedia)

A tavalyi remek fogadtatás után idén is fergeteges előadással készült; az Aréna közönsége után Placido Domingo állandó sztárvendégeinek kiváló előadásait az osztrák főváros publikumával is megosztotta. A zene egyik európai fellegváraként is emlegetett bécsi teátrumban fellépett Marcello Giordani szicíliai születésű tenor, Mario Frangoulis görög tenor, Micaëla Oeste amerikai szoprán és Ekaterina Lekhina Grammy-díjas orosz sztárszoprán. Énekelt az osztrákok nagy büszkesége, Sebastian Reinthaller is, aki 2009-ben nyerte el „Ausztria legjobb klasszikus énekese” díjat.

A neves előadókat, az operairodalom gyöngyszemeit, az igényes könnyűzenei darabokat hálásan fogadta a publikum; a magyar bécsi újévi koncerten a zene volt a középpontban, nem a látványvilág. Bécsben is színpadra lépett a tíz esztendős ifjabb Mága Zoltán, ahol – akárcsak az Arénában – hatalmas sikert aratott Paganini egyik virtuóz remekművével. Az est meglepetése, Mága Jennifer és Mario Frangoulis duettje nemcsak Magyarországon, hanem Ausztriában is kiváltotta a közönség tetszését. Az operacsillagok előadása mellett a magyar zeneszerzők művei, a magyaros repertoár is nagy szerepet kapott. A koncerten több elismert impresszárió is jelen volt, akik jövőre több európai városban is szeretnék vendégül látni Mága Zoltán újévköszöntő gálaestjét.

Kedves, tehetséges fiatalok! A virtuózokat ismét várja a nagy megmérettetés!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!