Facebook hozzászólás
193

Légy a sportos életmód híve!

Divathóbortok mindig vannak. Olykor a ruházatunkkal keltünk feltűnést, máskor meg azzal, hogy a legújabb aerobik trend hívei vagyunk. Míg előbbinél annyi veszély fenyeget, hogy az utcán kinevetnek, utóbbinak sokkal súlyosabb következményei lehetnek.

A 21. század fiatal nője csinos akar lenni. Bomba alak, divatos ruhák, wellness- és fitneszmánia: mindezek megvalósítására viszont csak minimális idő áll rendelkezésére. Ezért megvesz minden tablettát, amire rá van írva, hogy „zsírégető”, majd felkapja az ultrafeszes pink edződresszét és végig ugrál egymás után 3 ultra nehéz, ugra-bugra aerobik órát. Majd távozik elegánsan, mint aki jól végezte dolgát. Pár év múlva pedig azon kapja magát, hogy a teste eldeformálódott, nem olyan, mint amilyen lenni akart, ráadásul fájdalmai is vannak. Ez az eredménye az ész nélküli edzésnek, annak, hogy a fiatal nők egy része csak megy a női magazinok trendjei után. A sport maga nem érdekli. Azt hiszi, hogy ő tulajdonképpen nem is sportol, hanem „csak” aerobikozik. Ez nagy tévedés. Attól, hogy a fitnesz manapság olyan népszerű, és az aerobik a legpopulárisabb sportok egyike, igen is komolyan kell venni. Mivel, hogy egy edzésformáról van szó, ami a testet igénybe veszi, minden elhibázott mozdulat, könnyelműen beszedett zsírégető tabletta és túlzásba vitt edzés a test kárára megy. A mértéktartást és a fokozatosságot mindig szem előtt kell tartani.

Divatból vegyünk cipőt és táskát, de elszántan és tudatosan járjunk az fitneszterembe. Egy aerobik óra sokkal több koncentrációt igényel, mint elsőnek gondolnánk. Mialatt a zenére mozgunk a szívünk pumpálja a vért, a tüdőnk tágul, az izmok duzzadnak. Közben a lábunkkal lépünk, a karunkat emeljük, az agyunk szorgosan dolgozik. A szervezetünk kőkemény munkát végez, noha úgy hisszük, csak párszor feldobjuk a lábunkat a levegőbe, hogy a pasink keményebb popsit markolhasson. Figyeljünk oda magunkra és legyünk tisztában a képességeinkkel. Olyan órára járjunk, amit élvezünk, de okozzon azért kihívást. Csináljuk végig precízen és odafigyelve. A divatmagazinok tanácsait pedig ne kövessük vakon, higgyünk inkább a testünk jelzéseinek!

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!