Facebook hozzászólás
227

Találkozzunk a fapadokon izzadók paradicsomában!

Lehet rosszul szaunázni? Szaunázással csökkenthetem a vérnyomásomat? Többek között ez is kiderül Magyarhertelenden a pünkösdi hosszú hétvégén. Itt rendezik meg az I. Szauna Klasszik találkozót, ahol az ország legkiválóbb szaunamesterei gyűlnek össze és mérik össze tudásuk

Vissza az alapokhoz!

Két nap, huszonegy versenyző és rengeteg hasznos tapasztalat a szaunázás pozitív egészségügyi hatásairól – ez az első magyar Szauna Klasszik esemény dióhéjban. A nálunk is egyre nagyobb teret hódító kikapcsolódásnak szentelik ezt a hétvégét Magyarhertelenden, ahol egyszerre hatvanan próbálhatják ki a 100 fokos hőséget. Hazánk legprofibb szaunamesterei ismertetik a klasszikus szaunázás alapjait, szabályos módozatait, mindezt szórakoztató módon, változatos egyéni mutatványokkal és lengetési technikákkal fűszerezve.

Kép: hertelenditermal.hu
Kép: hertelenditermal.hu

Felsorolni is nehéz lenne a szauna testünkre gyakorolt pozitív hatásait. Javítja az általános erőnlétet, fenntartja az erek rugalmasságát, erősíti immunrendszerünket, a magas vérnyomást csökkenti, az alacsony vérnyomást emeli, méregtelenít, a mirigyrendszerre is jótékony hatással van. Egészségügyi hatásai mellett szépülésünket is segíti: sejtregeneráló, bőrfiatalító hatással bír. Nem is beszélve a kiadós szaunázás után érzett testi-lelki felüdülésről!

Az igazi szaunaparadicsom

Magyarhertelendet pedig nem véletlenül nevezhetjük a hazai szaunakultúra mekkájának, hiszen a Mecsek Hegyhát üdülőkörzet területén található komplexum a Dél-Dunántúl legnagyobb szaunaparkjával büszkélkedhet, mely hét profi szaunamesterrel, állandó programokkal és változatos szeánszokkal várja vendégeit.

szaunaKép: sajtóanyag

A szervezők a rendezvénnyel a magyar szaunakultúra fejlesztését és a Nyugat-Európában jellemző népszerűség elérését tűzték ki célul. Azoknak sem kell unatkozni azonban, akik nem rajongói a forró kikapcsolódásnak: pünkösdkor ünnepli ugyanis a fürdő fennállásának jubileumi, tizedik évét, így koncertek, zenei programok is színesítik a hétvégi események sorát.

Itt a strandszezon!
A víz alapvető lételemünk, fogyasztása elengedhetetlen az életben maradáshoz. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy abban az esetben is számos pozitív élettani hatással rendelkezik, ha fürdőzünk benne.Íme 10 ok, amiért érdemes legalább egy hónapban egyszer ellátogatni egy fürdőbe.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!