Facebook hozzászólás
257

Szuperprodukciók csütörtöktől vasárnapig! Kezdődik a cirkuszfesztivál!

Csaknem 20 országból több mint 30 produkció lesz látható január 9. és 13. között a Fővárosi Nagycirkuszban a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Magyarországot két produkció, a Richter csoport lovas akrobataszáma és Simet László szemaforszáma képviseli.

A német Casselly család elefántprodukciója – Kép: MTI/Kallos Bea

A budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg először, azóta az esemény egyfajta cirkuszünneppé és a világ második legrangosabb ilyen jellegű fesztiváljává nőtte ki magát. „A jubileumra való tekintettel erre a fesztiválra minden eddiginél színvonalasabb bemutatóval készülünk. A műsor összeállításánál az volt a célunk, hogy a cirkuszműfaj minden stílusát legalább egy villanás erejéig felidézzük, és a legnagyobb cirkusznemzeteket egy porondon láthassa a közönség” – hangsúlyozta Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Fesztiválprogram
„A” műsor
Január 9-én egy, január 12-én pedig két alkalommal lesz látható. A repertoárban szerepel a The Godfathers ukrán együttes táncos show-elemekkel bővített akrobataszáma, a kanadai Duo Azelle nőies trapézprodukciója, az olasz Duo Triberti görkorcsolyapáros, valamint a brazil Super Silva artistaprodukciója. Super Silva 14 méteres magasságban, biztosítókötél nélkül hajtja végre mutatványát. Az ebben a blokkban szereplő magyar csapat vezetője, ifjabb Richter József a hangsúlyozta: „A lovas akrobataszám egy tradicionális cirkuszi attrakció, amelyben, ha állatok és akrobaták összhangban vannak, világszínvonalú előadást láthat a közönség”.
„B” műsor
Január 10-én és január 11-én lehet lesz látható. Mások mellett fellép lengődróton a kínai Huang Jang, zsonglőrködik a francia Bouglione cirkuszdinasztia ifjú tehetsége, az ukrán Valerij Tkács is, az orosz Sztinka csoport, amely rúdszámot mutat be. Simet László is itt lép fel óriás szemaforszámával.
Mindkét műsorban láthatja a közönség a kínai Csingtao csoportot; az egyik részben egy show-elemekkel bővített lábikáriaszámmal, a másik programban rúdprodukcióval. A világhírű Cirque du Soleil társulat tagja elmondta: ez a produkció a halálkerék és a magasdrótszám egyéni kombinációja, amellyel a „jövő cirkuszát” kívánja megmutatni.

A két programban így fellépnek Kína, Olaszország, Oroszország, Ukrajna és Kuba mellett Spanyolország, Németország, Fehéroroszország, Dánia és Brazília legjobb csoportjai is. A Magyarországot képviselő Richter csoport a klasszikus hazai hagyományokat mutatja be, a jövő cirkuszművészetét pedig Simet László produkciója képviseli. : A számok között legalább négy olyan produkció is szerepel is szerepel, amely esélyes a monte-carlói Arany Bohóc-díjra – mondta el Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A rendezvény január 13-án látványos gálaműsorral zárul, amelyet két időpontban tartanak meg. Az esti díjkiosztón Kris Kremo sztárzsonglőr műsorával köszönti a jubileumi fesztivált, a MACIVA pedig látványos tűzijátékkal készül. Az esemény részeként és a hazai artistaművészek népszerűsítésére január 11-én bemutatják a magyar artisták produkcióiból álló, Álom a cirkuszban című előadást is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!