Facebook hozzászólás
279

Sztárpár New Yorkban

Massimo Bottura és a Lavazza együtt ünnepelte New York-ban az olasz séf által vezetett Osteria Francescana nevű modenai étterem első helyezését a világ 50 legjobb éttermét rangsoroló 2016. évi díjátadót követően.

Díjátadó, Kép: Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza
Díjátadó, Kép: Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza

A Lavazza évek óta együttműködik Massimo Botturával, és büszke erre a sikeres partnerkapcsolatra a gasztronómia világában. A három Michelin csillagos, világhírű Massimo Bottura egyike azoknak a séfeknek, akik a klasszikus kávé márka kiváló minőségét felismerve úgy döntöttek, hogy maguk is felajánlják kreatív gondolataikat a torinói cégnek.

Az olasz vállalatok közül elsőként a Lavazza kezdett együttműködést világszerte ismert séfekkel. 2002-ben Ferran Adriàval kezdődött, majd olyan híres séfek követték a sort, mint az olasz Carlo Cracco, Davide Oldani és Massimo Bottura; a spanyol Albert Adrià, Oriol Castro és Ricard Camarena; valamint a francia Richard Toix, Simone Zanoni és Denny Imbroisi. A hagyomány tisztelete, a kísérletezés, az intuíció és a minőség – csupán néhány jellemző a napjaink legjobb olasz és külföldi séfjeinek közös tulajdonságai közül.

A három Michelin csillagos Massimo Bottura hasonló értékeket vall, mint az olasz Lavazza, hiszen mindkettőjüket a  kreativitás, a magas szintű szaktudás, a szenvedély és az eltökéltség vezeti a konyhaművészetben.

Tudtad?
Az 1895-ben Torinóban alapított olasz kávépörkölő cég négy generáció óta a Lavazza család tulajdona.

Bottura alkotásai közül a Lavazza közreműködésével jött létre a klasszikus olasz tiramisu játékos újraértelmezése, az „It’s Just a Dessert”, valamint a 2012-es Salone del Gusto alkalmával bemutatott „Come to Italy with me, Vieni in Italia con me”, amely a vacsorát lezáró kávé hagyományos koncepcióját megkérdőjelezve játszik a vendégek előzetes várakozásaival!

A Lavazza több fontos gasztronómiai rendezvény – köztük a spanyolországi Lo Mejor de la Gastronomia, az olaszországi Identità Golose és a franciaországi Festival Off (Omnivore Food Festival) – hivatalos partnere.

Olasz tiramisu Budán
A népszerű olasz konyhának ez a remeke csupán a múlt század 80-as éveiben terjedt el a világon. Számtalan variációja ismert. Amit a legfontosabb tudni róla, hogy neve – átvitt értelemben – azt jelenti, dobj fel, ami nyilván kávé és kakaótartalmára utal! Ezt a remek desszertet a Trattoria da Lello receptje alapján készítettük el!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!