Facebook hozzászólás
338

Szereted a hazait? SafeBrand a magyar termékekért!

Számos dolog lehet érték a tudatos fogyasztó számára egy termék kiválasztásakor: a természetes összetevők, tápértékek, allergének mellett egyre nagyobb figyelem irányul a környezettudatos biotermékekre, nem utolsósorban pedig arra, hogy a termék honnan származik, hol készült.

Mi jelent értéket a tudatos fogyasztónakegy termék kiválasztásakor? Összetevők, tápértékek, allergének vagy környezettudatosság, származási hely? Nemzetközi tendencia, hogy a tudatos fogyasztók a hazai gyártók termékeit részesítik előnyben, ezzel is támogatva országuk gazdaságát.

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft.-ről
A 8 éve 13 cég részvételével alakult civil szervezet mára csaknem 120 védjegyhasználóval rendelkezik, tanúsító védjegyei mintegy 2500 itthon készült termékre hívják fel a figyelmet. A védjegyrendszer a 74/2012. (VII.25.) ún. „magyar-termék” VM rendelettel harmonikus, szektorsemleges, pályázat útján elnyerhető, és független szakértői vizsgálaton megfelelt termékekre alkalmazható. Mindezek együtt biztosítják, hogy a védjegyek ismertek, hitelesek és kellő hozzáadott értéket közvetítenek a fogyasztóknak.
Az érdeklődés a védjegyek iránt intenzíven növekszik, ami a fogyasztói tájékoztatásban fontos szerepet betöltő üzletláncoknak is köszönhető. Egyre többen ismerik fel közülük az egységes védjegyrendszer által nyújtott előnyöket, és kereskedelmi márkás termékeiket a tanúsító védjegyekkel látják el.
A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. célja a fogyasztói tudatosság növelése, a hazai termékek könnyű és egyértelmű felismerhetőségének elősegítése és az itthon készült termékek iránti kereslet növelése.

Itthon az erre utaló tanúsító védjegyek kiadásáról a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. gondoskodik, rendelet által pontosan meghatározott kritériumok alapján, hogy mit is nevezhetünk magyar terméknek, hazai terméknek vagy hazai feldolgozású terméknek.

A magyar termék magyar alapanyagból, Magyarországon gyártott termék.

A hazai termék alapanyagainak legalább 50%-a magyar, és a feldolgozás, gyártás minden egyes lépése itthon zajlik.

A hazai feldolgozású termék a Magyarországon feldolgozott, de többségében import eredetű összetevőket tartalmazó termékek gyűjtőneve.

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. annak érdekében, hogy a fogyasztók ez irányú támogató magatartását elősegítse, e három kategória jelölésére három könnyen felismerhető, megjelenésében is tartalmat hordozó logót hozott létre. A védjegyhasználatot pályázat útján lehet elnyerni, és a Tanúsítási Szabályzatban megfogalmazott feltételeknek megfelelő termékeken lehet feltüntetni.

A SafeBrand mobil applikáció célja többek között, hogy a márkáktól, gyártóktól származó teljes körű és hiteles információk biztosításával védje a fogyasztót a gyanús termékektől, és elősegítse a felelősségteljes vásárlási döntések meghozatalát.

A SafeBrand és a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően a SafeBrand alkalmazás a jövőben a magyar és hazai, illetve hazai feldolgozású termékekre is külön felhívja a fogyasztók figyelmét, feltüntetve a megfelelő logót a jelölést jogosan használó termékek adatlapján.

SafeBrand – biztos kapocs a márkák és a fogyasztók közt
A SafeBrand egy Magyarországon egyedülálló szolgáltatás és ingyenes mobil alkalmazás (iPhone-ra és Androidra), amely hiteles és széles körű termékinformációkhoz biztosít elérést a terméken található vonalkód leolvasásával.

A termékek adatlapján megjeleníthetők:
● tápérték és összetevők,
● minősítések,
● allergén vagy speciális összetevők,
● kapcsolódó termékek és receptek,
● aktuális akciók, promóciók, játékok.

A SafeBrand garantálja, hogy csak a márkatulajdonos által megadott hiteles, ellenőrzött adatokat közvetít. Ezek az információk bárhol, bármikor lekérhetők a mobil alkalmazás segítségével. A SafeBrand szolgáltatásrendszerben jelenleg több mint 9000 termék érhető el részletes adattartalommal. Amennyiben az ön terméke jelenleg még nem szerepel a SafeBrand termékadatbázisban, vegye fel a kapcsolatot SafeBrand-del az info@safebrand.hu email-címen vagy a (+36) 1 412-39-48-as telefonszámon.

Bővebb információ itt! Kövesse a SafeBrand-et a facebookon!

A GS1 Magyarországról
A GS1 a globális szabványok, a globális szabványosítás (valamint automatikus azonosítás, elektronikus kommunikáció és nyomon követés) területén működő, több mint harminc éve alakult semleges, non-profit szervezet. A GS1 központja Brüsszelben található, a szervezet azonban a világ 111 különböző országának nemzeti tagszervezetei, az úgynevezett GS1 Tagszervezetek hálózatán keresztül működik.
Napjainkban a GS1 Rendszert világszerte több mint 1,5 millió cég használja különböző ágazatokban a világ 150 országában. Ezen ágazatok között megtalálható az FMCG, az egészségügy, a szállítás és logisztika, a légiközlekedés, a hadügy, a vegyipar, a vámügy, a számítógépes hardver- és szoftverfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és sok egyéb szektor is. A GS1 Rendszert használók között egyaránt megtalálhatók a nagy multinacionális cégek és a kis- és középvállalatok, a vezető márkák tulajdonosai és az egyéni vállalkozók is.
A GS1 Magyarország a GS1 nemzetközi szervezet kizárólagos magyarországi képviselője, azaz a hazánkban működő GS1 Tagszervezet. További részletekért keresse fel honlapunkat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!