Facebook hozzászólás
541

Szerencsére vágysz? Hordj valami lovasat!

Most kezdődik Kínában a Ló éve, ahol az új év emblémája a használati tárgyaktól kezdve a luxustermékekig mindenhonnan visszaköszön. Ugyanis állítólag szerencsét hoz ilyenkor viselni!

Kép: Velvetrider.com

Kínában a kígyó mintájú plüssök és egyéb árucikkek helyét már hónapokkal korábban lómintás megfelelőik váltották fel a polcokon. A kínai horoszkóp szerint az egyébként is szerencsésnek tartott Ló éve a helyi kereskedők számára biztosan jól kezdődik: a kereskedelmi minisztérium becslései szerint már a hivatalos munkaszünettel járó egyhetes ünneplést megelőzően rekordközelbe kúsztak a kiskereskedelmi eladások.

Az új évről megemlékezni kívánók számos lehetőség közül választhatnak: az olcsóbb ajándékok között a posta által kibocsátott emlékbélyegek, képeslapok és plüssállatok szerepelnek. Utóbbiból több százezer fajta rendelhető csak az interneten, a játéknégylábú a legkülönfélébb méretben, mintában és színben kapható.

A kínai központi bank rendes éves gyakorlatához híven emlékéremmel készült az új évre. Ennek ezüstváltozata már 50 jüantól (1900 forinttól) megvásárolható, az aranyváltozat pár száz jüantól indul, de akár 100 ezer jüanos (3,7 millió forintos) címletben is elérhető.

Igen népszerűek a lómintás ruhák és kiegészítők a fiatalok körében: a legdivatosabb megtalálására már az újév beköszöntét megelőzően szépségverseny indult az interneten. (Az állatokkal díszített ruhadarabok egyébként is reneszánszukat élik mostanában.) Az élelmiszercégek szintén igyekeznek hasznot húzni az ünneplésből: lómintás csokoládétól kezdve lófejes sütemények, kalács, de lovas üvegbe töltött likőr is kapható.

Veszik, mint a cukrot!
A kínai társadalom mindössze két százalékát teszik ki a tehetősek, ugyanakkor ők vásárolják fel a világ luxustermékeinek csaknem egyharmadát – írja a Money Weekly (Licai Csoukan) sanghaji pénzügyi és gazdasági magazin.

Igazi különlegességekkel készültek a vagyonosabb kínai fogyasztók számára a kínai és nemzetközi luxuscégek is. A nagyobb összegeket invesztálni hajlandók lovas jádeszobrokkal, méregdrága órákkal, táskákkal lephetik meg magukat és szeretteiket. A legbabonásabbakat célozzák meg a lovas motívumot felelevenítő autógyártók: így – a Ferrari mellett – a BMW vagy a Rolls-Royce.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!