Facebook hozzászólás
283

Szép ajándékot kapnak az elektromos-autósok

Új töltőállomásokat építenek ki az ismert német áruházlánc parkolóiban Magyarországon. Miután egy üzletnél töb pont is lesz, így országosasn összesen 360 helyen tudnak majd áramot venni az autósok.

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat: jelenleg 75 településen működik üzlete a német cégnek, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat.

Elektromos autó töltőpontja, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ezzel a lépéssel az áruházlánc tevőlegesen hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, ugyanis az elektromos autózás elterjedése előtti egyik legfőbb akadályt éppen a töltők hiánya jelenti.

A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is.

5 zöld találmány, ami megmentheti az emberiséget
Egyre inkább középpontba kerül a környezetünk megóvását és a zöld életmódot szolgáló termékek, eljárások fejlesztése. A nagyvállalatok többsége is a zöld megoldások felé fordul. Az innovációs törekvések fő mozgatórugója a fenntarthatóság, így sorra születnek az ezt elősegítő forradalmi újdonságok a gazdaság szinte minden területén. A környezetbarát találmányok egy részét majdnem mindenki ismeri, vannak azonban olyanok, amelyekről alig hallhatunk. Íme 5 érdekes – többek között magyar – ötlet a zöld innovációk csokrából.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!