Facebook hozzászólás
436

Szaharai homokvihar Budapest felett

Meghökkenve láttam meg a saját autómat! A sötétzöld kocsi úgy nézett ki, mintha egyenesen a sivatagból jött volna, holott szegénykém egyszerűen csak a munkahelyem parkolójában állt. Nem hittem a szememnek! Megnéztem közelebbről, megfogtam: homok volt!  

Zöld Opel motorháza a homokeső után, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Utálom, ha koszos az autóm! A nagypapám mindig azt mondta, azzal nővel nem állnak szóba a férfiak, akinek sáros a cipője sarka. Ez nagyon belém ivódott! És persze átterjedt a kocsira is – bár az utóbbi években meggyőztem magam arról, hogy a kocsimosás férfi munka.

Nos, ez mind eszembe jutott, amikor megláttam az autómat! El nem tudtam képzelni, mi történt, vele, de beültem a kocsiba, és meghallgattam a híreket. A Klub Rádiónak nyilatkozó szakértő elmondta, a Földközi-tenger felett örvénylik egy hatalmas ciklon. A légköri jelenség Afrika északi felében felkavarta, és felkapta a homokot. A ciklon elhozta Magyarország fölé, és az esővel együtt nálunk „landolt”.

Később kiderült, a rendkívüli légköri jelenséget máshol is észlelték, a Magas-Tátrában például sárga hó hullott! Minden estre ma rengeteg esőt kapunk, így azt várom, hogy a tegnapi homokot majd jól lemossa, a délután érkező erős szél pedig megszárítja. Ha nem, kénytelen vagyok férfi munkát vállalni, és lemosni, nehogy karcolja a fényezést.

Ha síelni mész a Magas-Tátrába, vagy Ausztriába, feltétlenül készítsd fel az autódat is az útra! Erről itt olvashatsz!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!