Facebook hozzászólás
178

Sok foglalást lemondtak az ítéletidő miatt

Az ítéletidő a szállásadóknak is nagy károkat okozott, az utólagos átfoglalásokkal együtt a hosszú hétvégére lefoglalt szállások mintegy negyven százalékát törölték – derült ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból. A portál online ügyfélszolgálatát sokan átmeneti szállást keresve hívták.

A márciusi hóvihar a turizmusból élőknek is nagy károkat okozott: a Szallas.hu adatai szerint a hosszú hétvégére szóló szállásfoglalások mintegy 40 százalékát kellett törölni vagy átfoglalni. „Ez a kiugróan magas érték egyértelműen az ítéletidőnek tudható be, 2008-as működésünk óta soha nem volt példa ilyen mértékű lemondási arányra. Normál időjárási körülmények közt egy átlagos hosszú hétvégén a lemondási arány a 40 százalék töredéke” – ismertette az adatokat Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A hófúvások nyomán kialakult vészhelyzetben a portál kiemelt ügyfélszolgálattal próbálta segíteni a bajbajutottakat. „Sok olyan ember is hozzánk fordult segítségért a szállások lemondásával vagy módosításával kapcsolatban, akik nem a Szallas.hu-n keresztül foglaltak szobát – magyarázta Szigetvári József. – Igyekeztünk egyfajta segélycsatornaként működni a szállásadók és a foglalók között, sokan rajtunk keresztül találtak átmeneti szállásra.”

Próbálják csökkenteni a kárt

Szigetvári József hozzátette, hogy az ítéletidő hatalmas veszteségeket okozott a szálláshelyeknek és rendkívül sok bosszúságot a pihenni vágyóknak. A portál ezért a közeljövőben speciális kedvezménnyel próbálja kárpótolni azokat, akiknek az időjárás miatt kellett lemondaniuk a tervezett üdülést, emellett az átfoglalások mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében továbbra is megnövelt kapacitással működteti az ügyfélszolgálatát. „Igyekszünk a szállásadókon is segíteni, számukra külső oldalakon extra hirdetési felületeket biztosítunk, hogy a következő időszakban pótolhassák a kiesett vendégforgalmat” mondta a portál ügyvezetője.

A szállásfoglalások lemondásában leginkább érintett települések:

1. Budapest

2. Szeged

3. Hajdúszoboszló

4. Sárvár

5. Hévíz

6. Zalakaros

7. Gyula

8. Sopron

9. Szilvásvárad

10. Eger
Forrás: www.szallas.hu

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!