Facebook hozzászólás
270

Simogattál már madagaszkári bütyköst?

A nyár utolsó péntekén, augusztus 28-án rendezik az immár hagyományos Állatkertek Éjszakáját a Magyar Állatkertek Szövetségének tagjai. Az immár negyedik alkalommal rendeznek meg . Országszerte 11 település 12 állatkertjében várják változatos programokkal az érdeklődőket.

Kép: Wikipedia

Elefánttréning, bátorságpróba „nemszeretm” állatokkal, madagaszkári bütykös csótány simogatása – és ez csak néhány program az idei programból.

Az ország 11 településén összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket a IV. Állatkertek Éjszakáján. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert belvárosi Akvárium-Terráriuma a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumával közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veszprémben pedig a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatóak. Pécsett a jegyek eleve kombináltak, azaz érvényesek az Akvárium-Terráriumba és a Zsolnay Kulturális Negyedben megtartandó programokra is. A főváros vonzáskörzetében a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, és a Tropicariumba külön is lehet jegyet váltani, de váltható olyan kombinált jegy is, amely mind a három helyszínre érvényes. Aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumba, és a Budakeszi Vadasparkba másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatja.

Az intézményenkénti részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve a Piac és Profit Életforma oldalán folyamatosan adunk tájékoztatót a programokról!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!