Facebook hozzászólás
309

Shrek turnéra indul

A magyar Shrek, a musical producere kapta meg a jogot, hogy a világ színpadain bemutassa a zenés produkciót. A Shrek társulata így hamarosan világ körüli turnéra indul.

Az Oscar-díjas animációs film nyomán született Shrek-musicalt a Broadway-tól a West Endig már a világ számos pontján játszották. Az idén májusban a Papp László Budapest Sportarénában dupla előadással debütált magyar Shrek-előadás producere, Rosta Mária kapta meg azt a jogot, hogy a világ színpadain bemutassa a musicalt. Magyarországon még nem volt példa arra, hogy valaki megkapja a világ csaknem összes színpadára a jogokat.
A turné jövőre indul Európában, majd az Öböl-országokban, a Távol-Keleten, Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban folytatódik. Az utazó társulat 80-100 tagú lesz, a darabot angolul adják elő.

Kép: Shrek a Musical Hivatalos Oldal
Kép: Shrek a Musical Hivatalos Oldal

A színpad méretét 525 négyzetméterre csökkentve 2-3 ezer néző befogadására képes csarnokokban mutatják majd be a produkciót, az új, kisebb verziót a debreceni Főnix Csarnokban február végén láthatja a közönség először.
A non-replica formában bemutatott produkció sikere a magyar alkotók tehetségét mutatja. A magyar művészekben van annyi szellemi muníció, hogy lenyűgözzék a nemzetközi színházi világból érkezett szakembereket – mondta Szente Vajk rendező kiemelve: nagy dolognak tartja, hogy a jogtulajdonos, a Music Theatre International/Dreamworks képviselői bizalmat szavaztak az alkotógárdának.
Az előadásban a címszerepet Feke Pál, Fionát Szinetár Dóra, a Szamarat pedig Csonka András kelti életre. A Sárkány szerepében Tóth Gabi, Farquaad nagyúrként Serbán Attila látható. Mindenütt angol nyelven játsszák majd a produkciót, amely a jogtulajdonos teljes támogatását élvezi.

Kép: Shrek a Musical Hivatalos Oldal
Kép: Shrek a Musical Hivatalos Oldal

A 2001-ben bemutatott első Shrek-film történetét feldolgozó musical ősbemutatója 2008-ban volt a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden 2011-ben debütált, az utóbbi években pedig Európa több országában láthatta már a közönség.
A DreamWorks Animation filmje és William Steig könyve alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket David Lindsay-Abaire készítette, a zene Jeanine Tesori munkája.

Gyermekkorunk legjobb animációs filmjei – új köntösben
Snoopy, Alvin és a mókusok, Hupikék törpikék és a többiek. A vicces karakterekért milliók rajongtak világszerte, ezért mára egész estés animációk formájában is elkészültek a kedvenceink. Íme gyermekkorunk legjobb animációs filmjei újratöltve!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!