Facebook hozzászólás
413

Sétálhatunk már a lombok között is

Lombkoronaszinti kalandsétányt adtak át a Kaposvár melletti Deseda-tónál. A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG parkerdője Kalanderdő néven kínál természetközeli élményeket a látogatóknak. Ezek tárháza bővült most egy újabb elemmel.

Földön, vízen és immáron a levegőben is próbára tehetjük érzékszerveinket és ügyességünket a Kaposvár melletti erdei élményparkban, a Kalanderdőben.
A városiak körében régóta népszerű szabadidős és kirándulóhelynek számító Deseda-tó melletti arborétumban a SEFAG Zrt. három évvel ezelőtt alakította ki a tucatnyi elemből álló, különleges parkot. Találhatunk itt korosztályokra szabott, interaktív tanösvényeket, erdei játszóteret a gyerekeknek és az érzékszerveinket próbára tevő különféle játékokat a fa hangszerektől a rezgéstovábbításon alapuló „fatelefonon” át a mezítlábas útig.

Fotó: Fenyő Zsuzsa kaposváriprogramok.hu
Fotó: Fenyő Zsuzsa kaposváriprogramok.hu

A látványosságok sora most egy lombkoronaszinti kalandsétánnyal bővült. Az új építmény nagyjából húsz méter hosszú és hat méter magas, a rajta járók lényegében a fák koronájában sétálhatnak.
„Meg szeretnénk mutatni, hogy az erdei élővilág nem csak a talajszinten mutat ezerarcú változatosságot, hanem a lombkoronában is sokféle érdekességgel találkozhatunk. A madárfészkektől a fára mászó kisemlősökön át a kúszónövényekig terjed a lombkoronaszint élővilága. Emellett az erődalkotó fák leveleit és terméseit is alaposabban szemügyre lehet venni ebben a magasságban” – foglalta össze Jakó Gergely, a SEFAG Zrt. vezérigazgató-helyettese.

DSC_0450_3
Fotó: Fenyő Zsuzsa kaposváriprogramok.hu

A kalandsétány legfőbb vonzereje várhatóan az általa nyújtott különleges perspektíva lesz. A hamarosan vörös-aranyba boruló őszi erdő utánozhatatlan látványt nyújt a magasból. A gyerekek pedig minden bizonnyal a beépített csúszdát sem fogják kihagyni. Mindezeket mostantól bárki élvezheti: a kalandsétány a többi desedai létesítményhez hasonlóan ingyenesen használható lesz.

Zselici túrák: Dugáskúttól a szarvasfarmig
A vörös-arany színpompába öltöző somogyi erdők októberben is számos felfedezni valót kínálnak a túrázóknak. Az egyik legjobb választás a Zselic, melynek különleges látnivalóit gyalog, kerékpárral és kisvasúttal is megközelíthetjük és megcsodálhatjuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!